Juha Numminen

Juha Numminen on julkaissut vuodesta 1987 lähtien 27 rikosromaania, joista neljä ensimmäistä hän kirjoitti nimimerkillä Sulevi Manner yhdessä kirjailija Eero J. Tikan kanssa ja myöhemmin yhden kirjailija Mauno Saaren kanssa. Hän on lähtökohdiltaan lehtimies, ja se näkyy teosten tyylissä, aihepiireissä, henkilöissä ja juonikuvioissa.

Juha Numminen aloitti kirjailijauransa nelikymppisenä haastatteluihin perustuvilla henkilökuvilla ja ihmissuhdekuvauksilla, mutta siirtyi kymmenen kirjan jälkeen kirjoittamaan – elämäkertojen ja yrityshistoriikkien ohella – pääasiassa dekkareita.

Hän työskenteli toimittajana 1950-luvun loppupuolelta vuoteen 2008 toimittajana tai päätoimittajana useissa sanoma- ja aikakauslehdissä, mm. Ilta-Sanomissa, Iltalehdessä, Helsingin Sanomissa, Uudessa Suomessa, Viikkosanomissa, Hymyssä, Suomen Kuvalehdessä, Seurassa ja Avussa.

Juha Nummisen rikosromaaneja voi luonnehtia yhteiskunnallisiksi, mutta ne eivät julista, saarnaa, tuomitse eivätkä pyri muuttamaan maailmaa, vaan ovat luonteeltaan toteavia ja toiminnallisia. Hän kertoo henkilöittensä – poliisien, toimittajien ja rikollisten – kohtaloista, toiminnasta ja usein kyseenalaisista motiiveista. Samalla hän tulee kuvanneeksi ilmiöitä, jotka ovat lähellä nykyarkea: Vallanhimoa, ahneutta, vihaa, julmuutta, journalismia, sensaatioita, julkisuuden paineita, työelämän kuluttavuutta, ystävyyttä, petollisuutta ja rikollisuuden monia muotoja.

Juha Nummisen viimeisin dekkari Tappajan valta ilmestyi keväällä 2017 CrimeTimen kustantamana. 

Tässä kategoriassa ei ole tällä hetkellä tuotteita

Etkö löydä etsimääsi? Kokeile erilaisia hakusanoja, tai ota yhteys asiakaspalveluumme.