Viesti menneisyydestä (Tuija Lehtinen)

Saatavuus: Varastossa

19,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 08/2017
  • Kirjailija : Tuija Lehtinen
  • Kustantaja : CrimeTime
  • ISBN : 9789522893925
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Ex-poliisi Erja Repo joutuu jälleen kadonneen jäljille!

Olli Virta saa yllättäen kuulla ruotsalaiselta lakitoimistolta perineensä neljännesmiljoona kruunua sotalapsiaikaisen perheensä jäseneltä.

Vaikka muistot ovat jo ehtineet haaleta, Olli päättää matkustaa hyväntekijänsä hautajaisiin. Ehkä paikalla on joku, jonka hän muistaisi ja joka voisi kertoa menneistä ajoista. Mukaansa Olli pyytää naapurinsa Kalle Pajun, eläkeläispoliisin, jolle matka on vaihtelua arkirutiineihin.

Ollin pettymykseksi lisätietoja sotavuosista ei kerry, eikä edes lahjoituksen syy selviä kunnolla. Paluumatkalla Olli kuitenkin yllättäen katoaa laivalta jälkiä jättämättä. Tapahtumasta järkyttynyt Kalle alkaa selvittää katoamista ja värvää avuksi entisen poliisikollegansa Erja Revon.

Kalle ja Erja yrittävät ratkaista, onko Olli Virta laverrellut perinnöstä laivalla ja päätynyt rikollisten käsiin? Vai onko menneisyydellä sittenkin osansa mystiseen katoamiseen?

Viesti menneisyydestä jatkaa Tuija Lehtisen aloittamaa Erja Revon tutkimuksia -dekkarisarjaa. Avausosa Väärä vainaja ilmestyi syksyllä 2016.

Kirjailija

Tuija Lehtinen

Tuija Lehtinen (s. 1954) on syntyperäinen helsinkiläinen, mutta identiteetti on muokkautunut niin kouluaikojen Kuopiossa kuin opiskellessa Oulussa. Espoolainen hän on ollut jo neljännesvuosisadan.

Lehtinen sai luonnontieteen kandidaatin paperit Oulusta, mutta opintoja vastaavalla alalla hän ei ole toiminut koskaan. Lehtinen ajautui oululaisen lukemistolehtitalon avustajaksi ja koki kirjoittamisen omaksi alakseen. Esikoisromaani julkaistiin vuonna 1984. Lehtinen kirjoittaa sekä aikuisille että nuorille. Kertojan ääni on optimistinen, hän kuvaa nykytodellisuutta rennosti ja humoristisesti, mustaa huumoria unohtamatta. Lehtinen on kirjoittanut yhteensä reippaasti yli sata kirjaa, joista nuortenkirjoja on käännetty useille eri kielille. Niitä on myös palkittu nuortenkirjallisuuden valtionpalkinnolla sekä Plättä-, Topelius-, Laivakello- että Tirlittan-palkinnoilla.

Uusin aihepiiri on dekkari. Päähenkilö ex-poliisi Erja Repo on Lehtisen omaa ikäluokkaa, ja hänestä on ollut mahtava hypätä Erjan nahkoihin. Olla oma itse tavallaan, ei teini-ikäinen tyttö tai poika eikä rakkaussuhteita pohdiskeleva kolmekymppinen nainen. Erja on ehkä vähän töksähtelevä, mutta harmaiden aivosolujen toimivuutta ei kukaan voi kiistää. Erja ei etsi ongelmia, niitä vain lykätään ratkaistavaksi, ja näillä näkymin tekemistä riittää jatkossakin. Erjaan kannattaa tutustua!

CrimeTimellä julkaistut kirjat: Väärä vainaja (2016), Viesti menneisyydestä (ilmestyy syksyllä 2017)
Lue lisää

Kommentit