Vielä vuosi (Sana Krasikov)

Saatavuus: Varastossa

9,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 01/2009
  • Kirjailija : Sana Krasikov
  • Kustantaja : Siltala
  • ISBN : 9789522340139
  • Sivuja : 297
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

30-vuotiaan kirjailijan ällistyttävä debyytti: kahdeksan suurenmoista novellia, joiden henkilöt ovat kaukana kotoa. He ovat maahanmuuttajia tai emigrantteja, jotkut Yhdysvalloissa, toiset Venäjällä tai Georgiassa. Eksyksissä, yksin, rakkautta vailla. Krasikovin proosa on täsmällistä, hänen tarinansa monivivahteisia ja sävykkäitä.

"Halusin kirjoittaa novelleja nimenomaan yksilöiden kohtaloista, mutta niin että ne yhdessä muodostaisivat vivahteikkaan kuvan siitä juurettomuudesta ja epävarmuudesta, joka seurasi Neuvostoliiton hajoamista. Kirjailijat, joita rakastan – Isaac Babel, Thomas Mann, Philip Roth – osaavat kerrostaa henkilöihinsä ympäristössä tapahtuvien sosiaalisten ja historiallisten muutosten painon."

Arvosteluja:

"Debyyttinsä perusteella Sana Krasikov lukeutuu niihin näkemisen kyvyllä siunattuihin kertojiin, joiden ei tarvitse ladella ilmeisyyksiä. – Vielä vuosi kasvaa piiriään suuremmaksi, herkkävireiseksi tutkielmaksi näkymättömyydestä."

– Antti Majander, Helsingin Sanomat

"Krasikov kirjoittaa ilmavasti. Hänen arkisennäköisissä lauseissaan on samanlaista painoa kuin Raymond Carverin tekstissä. Unelmien ja todellisuuden välinen jännite antaa tarinoille kiehtovan melankolisen sävyn, joka ei taitu lohduttomuuteen, sillä toivoa ja uskoa henkilöillä riittää, eteenpäin vievää voimaa."

– Karo Hämäläinen, Suomen Kuvalehti

"Krasikov luo outouden tunnun kevyin piirroin, henkilöiden sisintä hipaisemalla. Kevyt sormenpääkosketus houkuttelee vertaamaan Krasikovin upeaa tyyliä Schubertin pianokonserttoihin. Vain herkkyys on tarpeeksi vaikuttava instrumentti silloin, kun kuvattavana on illuusioton vieraus."

– Saara Kesävuori, Kiiltomato.net

Kirjailija

Sana Krasikov

Kommentit