Tarjous

Vanhat valokuvat talteen (Jarkko Viljanen)

Saatavuus: Varastossa

Normaalihinta: 24,90 €

Tarjoushinta 19,90 €

  • Ilmestymisvuosi : 03/2016
  • Kirjailija : Jarkko Viljanen
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 9789522912152
  • Sivuja : 150
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Anna vanhoille kuville uusi elämä!

Onko sinulla runsaasti kuvia menneiltä vuosikymmeniltä? Albumeissa, diakaseteissa, kenkälaatikoissa? Onpa arkistointitapa kurinalainen tai vapaamielinen, kaikkia meitä yhdistää huoli siitä, säilyvätkö kuvat tulevillekin polville. Kuvien digitointiin on monia muitakin syitä – kenties sinä tai joku lähipiirissäsi on innostunut vaikkapa sukututkimuksesta. Vanhojen kuvien työstämisessä kuluu aika mukavasti, mieleen tulee tuhat tarinaa kuvien takana. Samalla tulee tehdyksi jotain hyödyllistä.

Ainakin tärkeimmät kuvat kannattaa muuttaa sähköiseen, digitaaliseen muotoon. Tässä kirjassa käydään läpi erilaisia tapoja toteuttaa se. Monesti perinteiset kuvat ovat tavalla tai toisella vaurioituneita, mutta onneksi niiden korjailu on digimaailmassa mahdollista. Kirja sisältää useita käytännön esimerkkejä, joissa ajan hampaan jälkiä korjaillaan digitaalisin keinoin. Siihenkin on monia menetelmiä, joista voit valita itsellesi sopivan.

Entä sitten kun kuva on digitaalisessa muodossa – säilyykö se sitten? Kuten tiedämme, sekään ei ole itsestään selvää. Tähänkin asiaan kirja tarjoilee muutamia ratkaisumalleja.

Kirjaan liittyy myös videoita, jotka opastavat mm. skannauksen ja reprokuvauksen saloihin:

Arvostelut

"Löytyykö sinulta pöytälaatikosta vanhoja paperikuvia, joiden sävyt ovat haalistuneet? Tai dioja muttei diaprojektoria? Jarkko Viljasen selkein neuvoin tallennat aarteesi – vaihtoehtoina ovat skannaus ja reprokuvaus kameralla. Tämän jälkeen voit korjata ajan tuomia virheitä kuvankäsittelyohjelmalla. Kirjassa on runsaasti havainnollisia vaihe vaiheelta -esimerkkejä, joiden kuvat voit ladata harjoittelua varten itsellesi. Kaikille vanhojen kuvien ystäville." Minna Jerrman, Kamera-lehti 4-5/2016

Kirjailija

Jarkko Viljanen

Jarkko Viljanen on kouluttanut valokuvausta ja kuvankäsittelyä eri muodoissaan vuodesta 1995 alkaen. Alkuaikoina keskeistä oli auttaa filmisukupolven ammattilaisia digitaalisuuteen siirtymisessä. Nykyisin kuvankäsittelytunneilla on lähinnä valokuvaajan ammattiin tähtääviä aikuisopiskelijoita. Ammattivalokuvaajana oman studion puitteissa hän on toiminut vuodesta 2004 alkaen. Hän on aiemmin kirjoittanut Digikuvan peruskirjan ja kääntänyt Katrin Eismannin Photoshop-oppaita.

Lue lisää

Lisämateriaali

Kommentit