Mars (Markus Hotakainen)

Saatavuus: Varastossa

9,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 01/2013
  • Kirjailija : Markus Hotakainen
  • Kustantaja : Paasilinna
  • ISBN : 9789525856842
  • Sivuja : 192
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Tuore, kauniisti kuvitettu ja viimeisimpään tietoon pohjautuva kotimainen perusteos Marsista. Kosminen lähinaapurimme on kiehtonut ihmismieltä aina. Punainen planeetta on monissa kulttuureissa ollut sodanjumalan symboli, mutta nyt se on valloitettu: ihmiskunta on asuttanut sen roboteillaan.

Vielä sata vuotta sitten monet pitivät Marsia avaruuden muukalaisten asuttamana. Pieniä vihreitä miehiä ei ole löytynyt, mutta Marsissa voi silti olla elämää. Siellä on ollut vettä - jokia, järviä, kentie meriäkin - ja sen ilmasto on ollut lämpimämpi, mutta siitä on aikaa miljardeja vuosia.

Vanhoihin arvoituksiin saadut ratkaisut ovat kuitenkin jättäneet monia kysymyksiä yhä vaille vastausta. Kuinka pitkään Marsissa oli lämmintä? Mihin Marsin vesi katosi? Miksi Marsin ilmasto muuttui? Milloin ihminen matkaa Marsiin? Ja miksi Mars on edelleen populaarikulttuurin suosikkiplaneetta? Hotakaisen uusi Mars-kirja päivittää Mars-tietomme populaaristi, oivaltavasti ja näyttävästi.

Kirjailija

Markus Hotakainen

Syntyjään stadilaisesta, mutta sukujuuriltaan pohjalaisesta Hotakaisesta (s. 1963) piti tulla tähtitieteilijä. Opinnot Helsingin yliopistossa alkoivat hiipua, kun tieteen popularisointi vei mennessään. Ura urkeni Ursan julkaisutoiminnassa ja eteni kirjojen suomentamiseen; käännöksiä on kertynyt yli 20. Freelance-hommat päättyivät Yleisradion tiedetoimittajuuteen (1993-99), joka vaihtui WSOY:n toimituspäällikkyyteen (1999-2006) ja edelleen Karttakeskuksen kustannuspäällikkyyteen (2006-).

Kirjojen lisäksi Hotakainen naputtelee kosmisia juttuja erilaisiin julkaisuihin ja pakinoi Tähdet ja avaruus -lehdessä. Nuuksion kotijoukoissa ovat professorivaimo Helena Sederholm, tytär Tilda Sigrid Meteoora (s. 2003), joka on luvannut viedä isin Kuuhun, ja piskuinen chihuahua Jenni. Harrastuksia ovat tähtitiede, valokuvaus, kokkaaminen ja sotahistoria. Lisäksi hyllyllä himmenee kaksi amerikkalaisen jalkapallon SM-pronssimitalia kaukaiselta 80-luvulta.

Lue lisää

Kommentit