Teuvo Länsivuori – Kilparatojen hopeatähti (Simo Kohonen)

Saatavuus: Varastossa

9,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 01/2013
  • Kirjailija : Simo Kohonen
  • Kustantaja : JMS Nordic
  • ISBN : 9789529324194
  • Sivuja : 313
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Iisalmesta Yamahan ja Suzukin tehdaskuljettajaksi ponnistanut Teuvo Länsivuori oli aikansa kirkkaimpia tähtiä ratamoottoripyöräilyn Grand Prix -sarjassa. Neljä MM-mitalia saavuttanut Länsivuori nousi huipulle aikana, jolloin laji oli vaarallisempaa kuin koskaan: pyörät olivat nopeita, mutta ratojen turvallisuus oli kaukana nykypäivän vaatimuksista.

Kilparatojen hopeatähti vie mukaan vauhdikkaalle aikamatkalle ratamoottoripyöräilyn syövereihin, josta löytyy vilpitöntä ystävyyttä, petollisuutta, vaaroja, mieleenpainuvia voittoja ja synkkää murhetta - moottoripyörätähden arkea ja juhlaa.

Kilparatojen hopeatähti on koskettava kuvaus Suomen moottoriurheiluhistorian suuresta tuntemattomasta - koskaan aiemmin vaatimaton iisalmelainen ei ole avannut elämäntarinaansa tai paljastanut kansainväliseen uraansa liittyviä lukemattomia seikkailuja ja kommelluksia yhtä avoimesti.

Näkemyksensä Tepistä kertovat myös lukuisa joukko entisiä kilpakumppaneita, tallipäälliköitä, ystäviä ja aikalaisia. Iisalmelainen naapurinpoika Keke Rosberg puolestaan kertoo ajastaan seuratessaan sankarinaan pitämänsä Tepin nousua erilaisten vehkeiden käsittelystä ratamoottoripyöräilyn huipulle. Asiantuntevaa tekstiä täydentää runsas ja monipuolinen kuvitus, joka on osin ennen julkaisematonta.

Kirjailija

Simo Kohonen

Kommentit