Tarjous

Talvisodan ranskalaiset ratkaisijat - Ranskan apu Suomelle 1939–1940 (Henrik Tala)

Saatavuus: Loppu varastosta

Normaalihinta: 24,90 €

Tarjoushinta 21,90 €

  • Ilmestymisvuosi : 08/2014
  • Kirjailija : Henrik Tala
  • Kustantaja : Minerva
  • ISBN : 9789523120204
  • Sivuja : 336
  • Sidosasu : Sidottu, Suojapaperi

Kuvaus

Lisätiedot

Suomi ei taistellut talvisodassa yksin, vaikka niin toistuvasti väitetään. Tosiasiassa Suomen selviytymisen ratkaisi ulkomailta, erityisesti Ranskasta ja Britanniasta saatu poliittinen tuki. Henrik Tala osoittaa vastaansanomattomasti käsityksen Suomen yksinäisestä taistelusta myytiksi.

Tärkeimpään pelastajan roolin kohosi Ranska ja sen pääministeri Édouard Daladier. Ranskalla oli talvisodan aikana vakava aikomus pelastaa Suomi Neuvostoliiton miehitykseltä. Ranska lähetti Suomelle aseita, taistelukoneita ja sotamateriaaleja, ja oli vähällä ehtiä toimittaa Suomeen aseellisia joukko-osastojakin ennen kuin rauha solmittiin. Suomen tekemä rauha johti Ranskassa peräti hallituksen eroon, sillä pääministerin katsottiin epäonnistuneen Suomen auttamisessa.

Ranskan hallitus tuli kuitenkin auttaneeksi Suomea ratkaisevasti: sen poliittiset ja sotilaalliset avuntarjoukset ja -lupaukset saivat Stalinin tarjoamaan rauhaa Suomelle tilanteessa, jossa Suomen armeija oli luhistumisen partaalla ja maan miehittäminen Neuvostoliiton ulottuvilla. Tästä Stalinin rauhanpäätöksestä ja sen taustoista Talvisodan ranskalaiset ratkaisijat esittää ensimmäisenä suomenkielisenä kirjana perusteellisen kuvauksen.

Kirjailija

Henrik Tala

FT Henrik Tala on helsinkiläinen historiantutkija, joka on erikoistunut Suomen ja Ranskan 1900-luvun historiaan. Lisäksi hän on ollut kirjoittamassa lääkärihelikopteri Medi-Helin historiaa. Talvisodan ranskalaiset ratkaisijat  pohjautuu Talan väitöskirjaan Suomea pelastamassa. Ranskan pääministeri Édouard Daladier ja Ranskan apu Suomelle 1939–1940.

Lue lisää

Kommentit