Tarjous

Taigalunta – Taiga Snow (Mika Honkalinna)

Saatavuus: Varastossa

Normaalihinta: 39,90 €

Tarjoushinta 19,90 €

  • Ilmestymisvuosi : 09/2015
  • Kirjailija : Mika Honkalinna
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 9789522911902
  • Sivuja : 144
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

"Taigalunta tarjoilee hengästyttävää kauneutta." Kulttuurishokki-blogi

Suomi sijaitsee pohjoisen havumetsävyöhykkeen, taigan, länsireunalla. Taigametsän vuodenkiertoon kuuluu pitkä luminen talvi, joka asettaa omat vaatimuksensa sen keskellä asuville. Mutta luminen havumetsäluonto tarjoaa myös unohtumattomia tunnelmia ja näkymiä talvesta sekä talven estetiikasta pitäville.

Sydäntalven hämärät päivät vaihtuvat kuutamoöiden mystisiin tunnelmiin ja revontulten tanssiin. Tuntureiden ja vaarojen lakimetsiin kertyy painava tykkykuorma, ja näin syntyy mielikuvituksellinen, valkea muumiokansa. Pilvipäivien pehmeä valo myötäilee nautittavasti hangen pintaa ja kuuraisten puiden kupeita. Aurinkoisella kelillä hanki hohtaa häikäisevän kirkkaana ja illan edellä valo leviää kultaisina kiiloina puhtaalle lumelle.

Lumisateet kulkevat yli maiseman ja pyyhkivät valkealla siveltimellään pinnat puhtaiksi. Eläimet jättävät jälkensä hangelle koettaen selviytyä kinosten keskellä yli pitkien talviöiden. Paksu lumipeite tarjoaa kuitenkin myös suojaa, ja jäätyneet vesistöt synnyttävät uusia kulkureittejä.

Kirjan kuvat huokuvat tämän lumisen ja kylmän maiseman estetiikkaa. Yhdessä tunnelmallisten tekstien kanssa ne kuvastavat mielentilaa, joka elää vahvana meissä suomalaisissa ja on osaltaan koulinut meistä sellaisia kuin olemme.

Kirjan teksti on sekä suomeksi että englanniksi – loistava lahjakirja myös maamme rajojen ulkopuolelle.

Talvisen taigametsän lumoama ammattiluontokuvaajakirjailija Mika Honkalinna on vuosikymmenten ajan kulkenut ja kuvannut pohjoista havumetsää Suomen etelärannikolta Lappiin. Taigalunta on hänen viides kirjansa.

Arvostelut

"Lumisten maisemien ja Lapin erämaaluonnon ystävä nauttii kirjasta aivan varmasti. Tämä kirja kuvaa nimensä mukaisesti vain lunta ja talvea; keskittyminen näinkin tiukasti rajattuun aihepiiriin on selvästi kannattanut, sillä lopputulos on upean näköinen ja kirjassa riittää kyllä katseltavaa ja vaihtelua, vaikka lunta puskeekin joka aukeamalta." Kirjavinkit.fi

"Erilaisissa valoissa ja liki pimeydessäkin, revontulia unohtamatta, otetut kuvat ovat vaikuttavia. Kirjan ote on kuvaileva ja teksti, joka on käännetty myös englannin kielelle, osin jopa runollinen.. Kyse ei ole tieto- vaan tunnelmakirjasta." Keskisuomalainen 18.12.2015

"Luonnon kuvaaminen kirjoittaen kuuluu kirjallisuuden lajeista vaikeimpiin. Honkalinnan vahva luontokokemus kuitenkin näkyy: näennäisen eloton talvi muuttuu hänen kynässään dynaamiseksi kokemuksien ja muutoksien sarjaksi. Taigalunta vie mennessään. Sitä lukiessa joutuu valkean ja viattoman maiseman valtaan."  Kouvolan Sanomat 22.12.2015

Kirjailija

Mika Honkalinna

Mika Honkalinna on kymenlaaksolaislähtöinen, nykyisin Limingassa asuva vapaa luonnonvalokuvaaja ja kirjailija. Lintumies on hänen kahdeksas teoksensa. Vuonna 2015 ilmestynyt Korppiretki valittiin samana vuonna Vuoden luontokirjaksi.

Lue lisää

Lisämateriaali

Kommentit

Voisit mahdollisesti olla kiinnostunut seuraavista tuotteista