Tarjous

Suvaitsevaisuus – Kätsyn mielipidepiirroksia 50 vuoden ajalta (Jarmo "Kätsy" Koivunen)

Saatavuus: Varastossa

Normaalihinta: 19,90 €

Tarjoushinta 14,90 €

  • Ilmestymisvuosi : 09/2015
  • Kirjailija : Jarmo "Kätsy" Koivunen
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 9789522911674
  • Sivuja : 72
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

"Rakastetun piirtäjän 50 vuotta yksissä kansissa."

Jarmo Koivunen, joka tunnetaan paremmin nimellä Kätsy, on piirtänyt Ilta-Sanomiin vuodesta 1965. Suosittuja piirroksia on kertynyt jo 7 500, eikä loppua näy. Kätsy kutsuu ajankohtaisia asioita käsitteleviä piirroksiaan mielipidepiirroksiksi: pilailun hän jättää muille.

Kätsyn piirrokset tunnetaan – niissä seikkailevan pienen valkoisen koiran lisäksi – lempeydestään ja reiluudestaan. Kätsylle ilkeys ei ole huumoria. Oikeudentuntoa ja suvaitsevaisuutta ei kuitenkaan pidä sekoittaa kiltteyteen: piirroksissa tartutaan asioihin tiukastikin.

Viisikymmenvuotisen aikana Kätsyn piirros on päässyt myös Pravdaan, jonka levikki oli yli neljä miljoonaa. Nimimerkki tosin poistettiin, koska Neuvostoliitossa ei suvaittu yksilönpalvontaa. Suurilevikkisin yksittäinen kuva on kuitenkin todennäköisesti Postin osoitteenmuutoskortti, jonka myötä Postin kuiva ja virkamiesmäinen ilme alkoi muuttua rennommaksi.

Mielipidepiirros ei ole viidenkymmenen vuoden aikana kadottanut merkitystään. Päinvastoin, sananvapauteen liittyvät kysymykset ja traagiset tapahtumat ovat nostaneet sen viime vuosina poikkeuksellisen voimakkaasti esiin.

Suvaitsevaisuus – Kätsyn mielipidepiirroksia 50 vuoden ajalta esittelee Kätsyn koko tähänastisen uran kaaren. Kirjassa hahmotellaan henkilökuva suosittujen kuvien piirtäjästä ja käsitellään sanomalehtipiirrosta yleisesti, mutta pääosassa ovat Kätsyn omat piirrokset kuudelta vuosikymmeneltä.

Arvostelut

"Seitsemänkymmentä sivua Koivusen mielipidepiirtämistä lyhyillä kirjallisilla taustoituksilla on helppoa ja ajatuksia kirvoittavaa luettavaa kaikille Suomen lähihistoriasta kiinnostuneille lehdistön kautta peilattuna. Toivottavaa olisi, että hänen tuotantoonsa ja persoonaansa perehdyttäisiin myös laajemmilla tutkimuksilla lähitulevaisuudessa. Koivunen on ehdottomasti yksi alansa suurista nimistä siinä missä Kari Suomalainen tai vaikkapa Turun Sanomissa aikanaan pilapiirtäjänä loistanut Mauri Kunnas." Agricolan kirja-arvostelut, Jari Nikkola

Kirjailija

Jarmo "Kätsy" Koivunen

Kommentit

Voisit mahdollisesti olla kiinnostunut seuraavista tuotteista