Suora lähetys – Tosiasiaa Yleisradiosta (Seppo Konttinen)

Saatavuus: Varastossa

9,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 01/2012
  • Kirjailija : Seppo Konttinen
  • Kustantaja : Siltala
  • ISBN : 9789522341419
  • Sivuja : 190
  • Sidosasu : Nidottu

Kuvaus

Lisätiedot

"Toimittajan urani alkoi Yleisradiossa vuonna 1974 ja jatkui Yleisradiossa vuoden 2010 loppuun. En ole katunut päivääkään, koska toimittajan työ on etuoikeutettua. Ja sitä se oli ennen muuta Yleisradiossa. Parhaimmillaan vapaata, riippumatonta ja palkitsevaa. Huonoimmillaan kettuilua, painostamista ja valehtelua.

Jokaisen toimittajan haave on kirjan kirjoittaminen. Sairastuin joskus tämän vuosituhannen alkupuolella tähän tautiin. Ajattelin, ettei sairaudesta voi toipua muuten kuin ryhtymällä toimiin.

Toimittajan perusominaisuuksiin ja ammattitaitoon kuuluu kriittisyys, kyseenalaistaminen ja kysyminen. Hyvät kysymykset ovat aina arvokkaampia kuin huonot vastaukset. Kun kysyy rehellisesti ja suoraan, saa haastateltavan kunnioituksen ja hyviä vastauksia. Toivon, että se näkyy kirjan sivuilla.

Tämä kirja lähtee liikkeelle Yleisradion tämän vuosituhannen järjestelyistä ja päätyy lopulta yhtiön 1970-luvun politisoituneeseen aikaan. Olen kirjoittanut niistä vuosista, jotka itse olen kokenut yhtiön työntekijänä. Näihin vuosiin mahtuu kaikenlaista ohjelmantekoa dokumenteista suoriin lähetyksiin.

Edesmennyt toimittajaesikuvani Reijo Rajamäki opetti pitämään muistikirjaa aina mukana. Muistiinpanot auttavat luomaan totuudellisempaa kuvaa eletystä. Ohjeen noudattaminen on auttanut kirjan kirjoittamisessa. Olen pyrkinyt kirjoittamaan rehellisesti ja avoimesti, kuitenkin omanväristen silmälasieni läpi. En ole pyrkinyt objektiivisuuteen, koska lopullista totuutta ei ole olemassa, on vain osatotuuksia. Toivon kuitenkin kirjan osatotuuksien täydentävän kuvaa Yleisradiosta kansakunnan arvotauluna.

Tervetuloa Yleisradioon -kirjasessa sanotaan: 'Tietojen antaminen yhtiön sisäisistä asioista työsuhteen katkeamisen jälkeen ei ole sopusoinnussa hyvien tapojen kanssa.' Pyydän lukijoiltani nöyrästi anteeksi, että olen joutunut rikkomaan tässä kirjassa hyviä tapoja." – Seppo Konttinen

Kirjailija

Seppo Konttinen

Kommentit