Tarjous

Suomen turvallisuus (Jukka Valtasaari)

Saatavuus: Varastossa

Normaalihinta: 19,90 €

Tarjoushinta 14,90 €

  • Ilmestymisvuosi : 02/2015
  • Kirjailija : Jukka Valtasaari
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 9789522911308
  • Sivuja : 200
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Turvallisuus ei ole pelkkä sana presidenttien puheissa ja hallituksen raporteissa. Se on suomalaisten turvallisuutta, josta pitää keskustella aina kun se mieltä painaa, riippumatta vaalikausista ja muulloinkin kuin hyvän sään aikana.

Pitkän uran ulkoministeriössä ja Suomen Washingtonin suurlähettiläänä tehnyt Jukka Valtasaari nostaa tässä puheenvuorossaan kissan pöydälle. Hän korostaa, että turvallisuuteemme kuuluvat länsi ja itä, Euroopan Unioni, Nato, Moskova ja Peking. Tämän ympäri ei pääse sillä, että ns. Nato-optio suljetaan pois vaalikaudeksi. Keskustelu vaatii enemmän kuin kyllä tai ei Natojäsenyydelle: maailman "ison kuvan" hahmottamista, sillä siitä Suomen poliittinen liikkumavara riippuu.

Avoimen ilmapiirin Suomessa ei enää tehdä isoja päätöksiä informoimatta ensin äänestäjiä. Mielipiteiden lokerointi sisäpolitiikan värikirjoon kuulematta kunnolla niiden esittäjiä on sekin eilispäivää.

Tässä puheenvuorossa Valtasaari kertoo, miten hyvinvointimme perustuu turvallisuuteen, jota Nato takaa, Euroopan integraatioon, jolla on instituutiot, ja siihen, että elämme Venäjän naapurina ja toimimme globaalitaloudessa. Toisin sanoen, mitä pitäisi tehdä, kun ei voi istua katsomossa seuraamassa omaa peliään.

Arvostelut

"Ex-suurlähettiläs Jukka Valtasaari manailee kultivoituneesti suomalaisen enemmistön halua yhä sanoa ei Natolle jo 20 vuoden ajan, vaikka maailma on täysin muuttunut. Diplomaatti Jukka Valtasaaren kirja Suomen turvallisuus on runsaan 30 esseen kokoelma, se käsittelee maailmaa ja Suomea suurten turvallisuuspoliittisten muutosten keskellä. Kirjoittaja vaeltaa jopa urhoollisesti oman päättämättömyytemme ilmiöitä kerros kerrokselta." Verkkouutiset.fi

Kirjailija

Jukka Valtasaari

Kommentit

Voisit mahdollisesti olla kiinnostunut seuraavista tuotteista