Tarjous

Suomen huoltovarmuus – Riittääkö energia ja ruoka, toimiiko tiedonkulku? (Ilkka Kananen)

Saatavuus: Varastossa

Normaalihinta: 19,90 €

Tarjoushinta 14,90 €

  • Ilmestymisvuosi : 11/2015
  • Kirjailija : Ilkka Kananen
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 9789522911889
  • Sivuja : 180
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Ensimmäinen kattava yleisesitys kriisiturvallisuutemme kivijalasta – kirja kaikille maamme turvallisuudesta kiinnostuneille.

Pystymmekö toimimaan kansallisen kriisin tullen? Kuinka väestön ja yhteiskunnan elintärkeät toiminnot turvataan poikkeusoloissa? Näistä asioista puhuttaessa kyse on huoltovarmuudesta. Kirja kuvaa kriiseihin varautumisen kehitystä itsenäisyyden alkuvuosien taloudellisesta puolustusvalmiudesta ja maanpuolustuksesta tämän päivän huoltovarmuustoimintaan.

Varautumisen muodot, tavoitteet ja keinot ovat ajan myötä monin tavoin muuttuneet. Alussa tärkeintä oli ruokahuollon turvaaminen, sittemmin toiminta laajeni energia- ja teollisuuden raaka-ainehuoltoon sekä 2000-luvulle tultaessa tietoyhteiskunnan kriittisen infrastruktuurinvarmentamiseen uusia uhkia vastaan.

Globalisaatio, verkostotalous ja digitaaliteknologian kehitys ovat muuttaneet rajusti toimintaympäristöä ja uhkamaisemaa. Energia- ja vesikriisit, luonnononnettomuudet, pandemiat ja kyberhyökkäykset ovat tämän päivän ilmiöitä, jotka haastavat huoltovarmuutta. Sotilaalliset uhkakuvat eivät ole kuitenkaan kokonaan hävinneet, mistä Ukrainan kriisi on ajankohtaisena osoituksena. Näihin uhkiin varautuminen on kattaa kaikki keskeiset yhteiskunnalliset sektorit. Suomen huoltovarmuus valottaa tätä monelle tuntematonta, elintärkeää toimintaa.

Ilkka Kananen on entinen Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtaja, joka toimi eri huoltovarmuustehtävissä kaikkiaan yli 33 vuotta.

Arvostelut

"Ilkka Kananen ehti toimia yli 33 vuotta huoltovarmuustehtävissä ja siitä pitkän ajan Huoltovarmuuskeskuksen johtajana. Hän on kirjoittanut siis ikiaikaisen, elintärkeän ja todella ajankohtaisen kirjan.. Ilkka Kanasta voi onnitella ja kiittää tarttumisesta aiheeseen, josta meillä kaikilla olisi paljon opittavaa eikä vähiten poliitikoilla ja viranhaltijoilla!"  Parole 2/2016, Kari Nummila

".. ensimmäinen kattava yleisesitys Suomen kriisiturvallisuuden kivijalasta." Kehittyvä Elintarvike 6/2015  

Kirjailija

Ilkka Kananen

Ilkka Kananen on entinen Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtaja, joka toimi eri huoltovarmuustehtävissä kaikkiaan yli 33 vuotta.

Lue lisää

Kommentit

Voisit mahdollisesti olla kiinnostunut seuraavista tuotteista

Rauhan utopia (Gustav Hägglund)

Rauhan utopia (Gustav Hägglund)

Normaalihinta: 22,90 €

Tarjoushinta 9,90 €

Suomi selviytyy (Tapani Ruokanen)

Suomi selviytyy (Tapani Ruokanen)

Normaalihinta: 19,90 €

Tarjoushinta 14,90 €