Suomalainen sankaruus (Taina West)

Saatavuus: Varastossa

9,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 01/2010
  • Kirjailija : Taina West
  • Kustantaja : Siltala
  • ISBN : 9789522340184
  • Sivuja : 148
  • Sidosasu : Nidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Missä ovat sankarimme? Sankarina pidetään ihmistä, joka omalla toiminnallaan ja neuvokkuudellaan ylittää muiden ylivoimaisina pidettyjä esteitä. Yleisimpiä sankarityyppejä ovat sotasankarit. Suomessakin sankaruus helposti liitetään sotiin, kuuluuhan maamme lähihistoriaan kaksi sotaa. Myös urheilusankarit kuuluvat perinteiseen suomalaiseen sankarigalleriaan. Aikaisemmin he ovat toimineet kansaa yhdistävänä tekijänä. Kun Paavo Nurmi menestyi juoksuradalla, koko kansa menestyi. Pystyyköhän Kimi Räikkönen tai Tero Pitkämäki samaan? Onko kaikkia suomalaisia yhdistävälle sankaruudelle enää tarvetta?

Sankaruus on ennen muuta yhteiskunnallinen ja poliittinen määre. Samat teot ovat joko sankarillisia tai kunniattomia riippuen siitä, miltä kannalta asiaa katsoo.Voiko tekemättä jättäminenkin olla sankarillista? Esimerkiksi koulu- ja työpaikkakiusaaminen ovat lisääntyneet viime aikoina. Kuinka moni uskaltaa olla sankari: olla osallistumatta toisen ihmisen kiusaamiseen ja nousta silmätikuksi?

Sankaruus on myös hyvin fyysinen ja miehinen ominaisuus. Harvoin puhutaan henkisistä sankareista tai naissankareista - paitsi silloin, kun sanalla viitataan miehiin.

Taina West pohtii kirjassaan Suomalainen sankaruus sankaruuden käsitteen muuttumista ja sitä, millaista sankaruus on tänään.

Arvosteluja:

"West pohtii aihetta viisaasti ja hauskastikin."

– Sari Saloranta / Uutispäivä Demari

Kirjailija

Taina West

Kommentit