Sopimus (Audrey Magee)

Saatavuus: Varastossa

9,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 01/2016
  • Kirjailija : Audrey Magee
  • Kustantaja : Atena
  • ISBN : 9789523002135
  • Sivuja : 332
  • Sidosasu : Nidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Berliini ja natsien itärintama: Katharina Spinell ja Peter Faber menevät naimisiin toisiaan tapaamatta. Peter saa häiden ansiosta loman rintamalta, ja Katharinalle kuuluu leskeneläke, jos Peter kaatuu. Vastoin odotuksia pari rakastuu ja Katharina tulee raskaaksi.

Kuherruskuukausi on synkkä. Peterin appi vie vävyn tyhjentämään juutalaiskoteja, hakkaamaan lapsia ja tönimään heitä tiellä odottaviin autoihin. Peter tottelee eleettömästi ja sukeltaa aamuyöstä Katharinan syliin. Kun Peter palaa Stalingradiin, Spinellit muuttavat juutalaisilta jääneeseen asuntoon ja Katharinan vauva saa juutalaisperheen hienot lastenvaunut.

Sopimus on säälimätön romaani sodasta, rakkaudesta, itsekkyydestä ja anteeksiannosta. Audrey Mageen henkilöiden moraali korruptoituneessa arjessa hämmentää. Peter ja Katharina eivät peitä osallisuuttaan natsi-Saksan hirveyksiin, mutta he saavat niistä aikanaan myös osansa. Hans Falladaan ja Heinrich Bölliin verrattu Magee suuntaa huomion sota-ajassa kamppaileviin yksilöihin antamatta armoa heidän sokeille pisteilleen.

Sopimus on irlantilaisen Audrey Mageen esikoisromaani, ja se oli arvostetun The Bailey's Women's Prize for Fictionin ehdokas sekä Ranskan esikoiskirjapalkintoehdokas. Teos on monien kirjakauppojen lukupiirikirja sekä arvostelumenestys. Nyt teos on saatavana myös pokkarina.

Arvosteluja:

"Vaikuttava esikoinen."

– The Independent

"Kukaan ei usko uuden natsiaikaan sijoittuvan romaanin tuovan enää uutta aiheen käsittelyyn, ja siksi on valtava yllätys, että Audrey Mageen esikoinen tuo. Sopimus on vangitseva ja tyrmäävä."

– The Sunday Times

"Kunnianhimoinen, vakuuttava ja onnistunut."

The Scotsman

 "Koska romaani on äärimmäisen luettava, se tekee kaikesta entistä repivämpää."

– The Observer

 "Lukijalla herää kirjaa lukiessa halu ahmia se loppuun saakka."

– Libristi

"Loistava, kaunis, julma ja surullinen kertomus. Piti otteessaan, oli pakko lukea kerralla. Kosketti todella."

– Iira Rautiainen, Akateeminen kirjakauppa

Kirjailija

Audrey Magee

Kommentit