Sokrateen syöksypusku - Jalkapallon filosofiaa (Jussi Saarinen & Mikael Melan (toim.))

Saatavuus: Varastossa

4,90 €

Kuvaus

Lisätiedot

Kun jalkapallon MM-kisat käynnistyvät Brasiliassa, moni lajiin vihkiytymätön taas kummastelee, mihin jalkapallon viehätys oikein perustuu. Nyt probleemiin tarttuvat nuoren polven filosofit, jotka ovat myös vannoutuneita futisfaneja.

Tämän kirjan sivuilla nousevat esiin suurten tunteiden lisäksi kysymykset pelin olemuksesta, pelaamisesta ja seuraamisesta. Missä mielessä joukkue on enemmän kuin yksilöidensä summa? Miten ammattipelaaja hahmottaa pelitilan? Miksi ylipäätään tunnemme niin suurta vetoa lajia kohtaan? Mitä tekemistä jalkapallolla on leikin, runouden, taiteen ja uskonnon kanssa? Entä millaisten moraalisten ongelmien kanssa futiksen ystävä joutuu painimaan? Onko kannattamisessa oikeastaan mitään järkeä?

Sokrateen syöksypusku tarjoaa tarkkaan punnittuja vastauksia näihin kiperiin futiskysymyksiin. Se avaa tuoreita näkökulmia kuningaspeliin riippumatta siitä, pitääkö Sokratesta ensisijaisesti boheemina brassipelaajana vai klassisena kreikkalaisena keskustelijana.

Jussi Saarinen on filosofoiva psykologi, jolla on yllättävän hyvä pallokosketus pitkäksi mieheksi. 80-luvun futis herättää hänessä lämpimän nostalgista väreilyä, eikä hän vieläkään suostu näkemään Diego Maradonassa mitään pahaa ihmisenä. Saarinen viimeistelee filosofian väitöskirjaa Jyväskylän yliopistossa.

Mikael Melan on turkulainen filosofi, joka omisti keväällä 2013 valmistuneen väitöskirjansa paikalliselle jalkapalloseuralle. Jalo ele palkittiin yhdellä seuran historian kaameimmista kausista, minkä seurauksena murtunut filosofi katsoi parhaaksi lähteä toipumaan pitkälle tutkijavierailulle Englantiin, The London School of Economicsiin.

Kirjailija

Jussi Saarinen & Mikael Melan (toim.)

Kommentit