Siperian unia (Taina Haahti)

Saatavuus: Varastossa

27,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 08/2018
  • Kirjailija : Taina Haahti
  • Kustantaja : Siltala
  • ISBN : 9789522345554
  • Sivuja : 240
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Esaias Viitanen on hakenut liki sataa työpaikkaa. Hänen kolme tutkintoaan näyttävät riittävän vain yhä uusiin työhaastatteluihin ja huippupistein suoritettuihin testeihin. Silpputöihin ajautunut yksinäinen mies luo mielikuvituksessaan oman pakopaikan, vaihtoehtoisen elämän Siperiassa, Tšeljabinskin lähiössä. Pavel Pavlovitšina hän käy töissä terästehtaalla, hänellä on vaimo ja pieni poika, joita hän rakastaa yli kaiken. Arki tuoksuu mahorkalta ja kaalikeitolta.

Mutta työkaveri telemarkkinointifirmassa vihjaa kansainvälisen viestintätoimiston etsivän riveihinsä lauman pidetyimpiä yksilöitä. Tyyppejä jotka osaavat sukkuloida sosiaalisessa mediassa kuin kotonaan. Esaiaksella ei ole edes Facebook-profiilia, mutta yllättäen hänet valitaan tiimiin, jonka tehtä- vänä on salaperäisen Tutkimussäätiön toimeksiannosta kirkastaa suomalaista mielenmaisemaa talouskasvun ja innovaatioiden edistämiseksi.

Työ vie miehen kokonaan. Esais osoittautuu taitavaksi todellisuuden manipuloijaksi ja menestys palkitaan avokätisesti. Kaikella on hintansa. Pavel Pavlovitš katselee junanikkunasta Tšeljabinskin valojen himmeää katosta talvisella taivaalla, ja lopulta Esaias joutuu toteamaan, että vinksahtaneessa todellisuudessa vain uniin voi enää perustaa elämän.

 

Kirjailija

Taina Haahti

Taina Haahti (s. 1960) on kirjoittanut ammatikseen vuodesta 1996. Hän on julkaissut 13 romaania, niistä 4 nuorille. Lisäksi hän on toiminut Taloussanomien ja Helsingin Sanomien kolumnistina sekä kirjoittanut aikakauslehtiin. Ennen heittäytymistään kirjailijaksi hän ehti toimia yli kymmenen vuotta kansainvälisillä sijoitusmarkkinoilla, ensin treiderinä, sitten johtotehtävissä. Vuosina 2005- 2016 hän toimi kirjallisen työnsä ohella neuvonantajana ruotsalaisessa vastuullisen sijoittamisen konsulttiyrityksessä.

Taina Haahdin romaaneja on kiitetty kielestä, taitavasta tarinankerronnasta sekä talouden ja työelämän syvästä tuntemuksesta. Vaikka tiivis jännite on Haahdin kirjoille leimallista, hän tunnustaa ”Kolumnistin” toistaiseksi ainoaksi rikosromaanikseen. Se ilmestyy syyskuussa 2017.

CrimeTimellä julkaistu kirja: Kolumnisti (ilmestyy syksyllä 2017)
Lue lisää

Kommentit