Tarjous

Sankarikoirat - tarinoita poliisikoirien arjesta (Tina Finn)

Saatavuus: Varastossa

Normaalihinta: 29,90 €

Tarjoushinta 24,90 €

  • Ilmestymisvuosi : 04/2017
  • Kirjailija : Tina Finn
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 9789522913449
  • Sivuja : 200
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Poliisikoira on kadonneen paras ystävä ja karanneen pahin vihollinen, poliisin voimankäyttöväline, ohjaajansa ympärivuorokautinen seuralainen ja monitaitoinen ammattilainen, jonka vahvin työkalu on sen nenänkäyttökyky.

Lokakuussa 2016 Suomessa oli 278 poliisikoiraa, joista 216 työskenteli partiokoirina ja loput erikoiskoirien tehtävissä. Poliisikoirista suurin osa on rodultaan belgianpaimenkoira malinoiseja, mutta mukaan mahtuu myös saksanpaimenkoiria, bordercollieita, labradorinnoutajia sekä parsonrussellinterrieri.

Partiokoirana työskentelevän poliisikoiran peruskoulutukseen kuuluvat hallittavuuden lisäksi jäljestys ja suojelu sekä henkilö- ja esine-etsintä. Partiokoiran erikoiskoulutusalueena voi olla joko palavien aineiden, huumausaineiden, räjähteiden tai ruumiiden etsintä. Erikoiskoirat etsivät ja tunnistavat myös rahan ja aseet. Koirien ja ohjaajien työkyky tarkastetaan vuosittain tasontarkastuskokeissa.

Vaativan työnsä vastapainona suomalainen poliisikoira elää virka-ajan ulkopuolella tavallisen kotikoiran elämää ohjaajansa perheessä. Eläkkeelle poliisikoira jää noin kymmenvuotiaana.

Tämä kirja kertoo kaksitoista tarinaa poliisikoiran arjesta ja elämästä, pennun kasvusta poliisikoiran tärkeään virkaan, sen koulutuksesta ja arjesta työssä.

Kirja sopii kaikille koiraharrastajille, koiran hankintaa harkitseville, koirien koulutuksesta kiinnostuneille sekä niille, jotka haluavat tutustua virkakoiran vaativaan työhön.

Jokaisesta myydystä kirjasta lahjoitetaan kaksi euroa Suomen Poliisikoirayhdistys ry:n toimintaan.

Arvostelut

"Tina Finnin teksti on mukaansa tempaavaa ja antaa lukijalle täyden paketin faktatietoa poliisikoirista sekä eläinrakkautta hersyviä tositarinoita. Kirja kertoo koirien työstä, jossa mennään kiivaastikin kirsu maata viistäen tai ilmaa halkoen, tunnistetaan ja etsitään kadonneita, eläviä tai ruumiitavedestä, lumivyöryistä tai raunioista, etsitään rahaa, huumeita tai räjähteitä, suojellaan, ja myös hoidetaan medianäkyvyyttä. Finn saa oivallisesti kuvailtua sen tiiviin yhteyden ja luottamuksen sekä rakkauden, joka tarinoistakin henkii koirien ja ohjaajiensa välillä.” LeviNYT!

Kirjailija

Tina Finn

Tina Finn on vapaa toimittaja, tiedottaja ja valokuvaaja. Häneltä on aikaisemmin ilmestynyt kirjat Pate Ikurista (Docendo 2016) sekä Sankarikoirat -tarinoita poliisikoirien arjesta (Docendo 2017).

Lue lisää

Kommentit