Tarjous

Säilö & kokkaa - Herkullisia makuja ympäri vuoden (Ilkka Isotalo, Santeri Vuosara)

Saatavuus: Loppu varastosta

Normaalihinta: 28,90 €

Tarjoushinta 19,90 €

  • Ilmestymisvuosi : 08/2016
  • Kirjailija : Santeri Vuosara, Ilkka Isotalo
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 9789522912664
  • Sivuja : 180
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Neljä vuodenaikaa ovat suomalaisille rikkaus, mutta kokille ne ovat haaste. Miten saada kesän herkät, vivahteikkaat ja muhkeat maut lautaselle ympäri vuoden?

Tämä kahden mestarikokin kirja venyttää sesonkiherkkujen satokautta koko kalenterivuoden mittaiseksi ja nostaa maut uudelle tasolle. Perinteiset ja modernit säilöntäohjeet sekä innostavat reseptit, jotka opastavat omista säilykkeistä kokkaamiseen ympäri vuoden, tekevät tästä kirjasta kotikokin aarreaitan.

Kirja perehdyttää mm. kuivaamiseen, suolaamiseen, kellarointiin, etikkaan säilömiseen, rasvaan säilömiseen, hapattamiseen, hilloamiseen, mehustamiseen sekä alkoholiin säilömiseen. Lisäksi esitellään erikoisempia menetelmiä, kuten veteen ja maahan säilöminen.

Ilkka Isotalo on palkitun tamperelaisen Ravintola C:n ravintoloitsija-keittiömestari, joka on tehnyt herkeämättä työtä paremman ja puhtaamman suomalaisen ruoan puolesta. Santeri Vuosara on tamperelainen gastronomian sekatyömies, kokki ja yrittäjä, jonka järjestyksessään viides kirja tämä teos on. Kirjan lumoavat kuvat on ottanut tamperelainen valokuvaaja Anna-Liisa Nikus.

Arvostelut

"Herkulliset ruokaohjeet innostavat kokeilemaan."  Koti ja keittiö 9/2016

"Säilö & kokkaa -- herkullisia makuja ympäri vuoden esittelee tavalliset ja kekseliäät säilöntätavat sopivan selkeästi ja kansantajuisesti. Mitä tehdään ja miksi. Resepteistä eniten kiinnosti alkuun hapatettu chili ja siitä tehty kastike, marjaliköörit, savustetut punajuuret sekä kalaliemi kuivatuista ruodoista. Kirja tuo hyvin esiin keinoja, joilla sesonkeja saadaan jatkettua ja siirrettyä sekä muutettua tuoreet raaka-aineet uudenlaisiksi, monesti jopa paremmiksi, esim. mun mielestä kurkkurelissin kohdalla." Sivumaku-blogi

"Uunituore Säilö & kokkaa -kirja antaa parhaat vinkit."
Iltalehti.fi 17.8.2016, Eeva Paljakka

Kirjailija

Santeri Vuosara

Chef Santeri alias Santeri Vuosara on tamperelainen gastronomian sekatyömieheksi itseään tituleeraava kokki ja illallispalveluyrittäjä. Hänet tunnetaan mm. hämäläistä perinneruokaa rohkeasti uudistaneesta Uusi Mustamakkara -kirjasta, joka poiki tekijälleen Vuoden tamperelainen -ehdokkuuden.

Lue lisää

Ilkka Isotalo

Ilkka Isotalo on palkitun tamperelaisen Ravintola C:n ravintoloitsija-keittiömestari, joka on tehnyt herkeämättä työtä paremman ja puhtaamman suomalaisen ruoan puolesta.

Lue lisää

Kommentit

Voisit mahdollisesti olla kiinnostunut seuraavista tuotteista