Revontulibongarin opas (Minna Palmroth, Jouni Jussila, Markus Hotakainen)

Saatavuus: Loppu varastosta

19,90 €

Kuvaus

Lisätiedot

Tämän kirjan avulla onnistut havaitsemaan ja tunnistamaan revontulia, jopa Etelä-Suomessa! Kirja on suomalaisten avaruusammattilaisten ja revontulibongareiden yhteistyössä syntynyt opas revontulien ihmeelliseen maailmaan.

Yleistajuisen taustoituksen jälkeen seuraa noin 30 erilaista revontulimuotoa, joiden havaitsemista varten on lyhyet ohjeet sekä revontulibongareiden ottamia upeita esimerkkikuvia taivaan neonvaloista. Kirjan voi ottaa mukaan revontuliretkelle tai eläytyä revontulielämykseen kotisohvalla. Kirjan avulla opit tunnistamaan erilaiset revontulimuodot, eikä taivaallinen valoshow jää kokematta!

Kirjailija

Markus Hotakainen

Syntyjään stadilaisesta, mutta sukujuuriltaan pohjalaisesta Hotakaisesta (s. 1963) piti tulla tähtitieteilijä. Opinnot Helsingin yliopistossa alkoivat hiipua, kun tieteen popularisointi vei mennessään. Ura urkeni Ursan julkaisutoiminnassa ja eteni kirjojen suomentamiseen; käännöksiä on kertynyt yli 20. Freelance-hommat päättyivät Yleisradion tiedetoimittajuuteen (1993-99), joka vaihtui WSOY:n toimituspäällikkyyteen (1999-2006) ja edelleen Karttakeskuksen kustannuspäällikkyyteen (2006-).

Kirjojen lisäksi Hotakainen naputtelee kosmisia juttuja erilaisiin julkaisuihin ja pakinoi Tähdet ja avaruus -lehdessä. Nuuksion kotijoukoissa ovat professorivaimo Helena Sederholm, tytär Tilda Sigrid Meteoora (s. 2003), joka on luvannut viedä isin Kuuhun, ja piskuinen chihuahua Jenni. Harrastuksia ovat tähtitiede, valokuvaus, kokkaaminen ja sotahistoria. Lisäksi hyllyllä himmenee kaksi amerikkalaisen jalkapallon SM-pronssimitalia kaukaiselta 80-luvulta.

Lue lisää

Minna Palmroth

Jouni Jussila

Kommentit