RAW – Lightroom, Photoshop & Elements (Markku Saiha)

Saatavuus: Varastossa

24,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 09/2014
  • Kirjailija : Markku Saiha
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 9789522910776
  • Sivuja : 150
  • Sidosasu : Nidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Haluatko parantaa kuviesi laatua ja oppia tuntemaan kamerasi mahdollisuudet? Missä kulkevat rajat - mitkä sävyt toistuvat ja mihin voidaan vielä vaikuttaa kuvaustilanteen jälkeen?

Tämä kirja opastaa sinut raakatiedoston mahdollisuuksiin ja työnkulkuun yleisimmillä ohjelmavaihtoehdoilla: Adoben Photoshop Lightroomilla, Photoshopin ”täysversiolla” sekä Photoshop Elementsillä. Erityisesti kiinnitetään huomiota Photoshopin ja Elementsin käyttöön Lightroomin ulkoisena editorina. Prosessi käydään läpi kameran valotuksesta lopullisen kuvatiedoston väriprofiilin valintaan saakka. Periaatteet ovat samat kaikilla muillakin raakatiedostoa lukevilla ohjelmilla.

Kirjassa käsiteltyjä aiheita: miksi raw?, kameran asetukset, oikea valotus, mitä histogrammi kertoo, ohjelmien työkalut ja kuvien perussäätö, Photoshopin ja Elementsin käyttö Lightroomin editorina, raakatiedoston esikatselukuvan viimeistely, näytön merkitys, käytännön värihallinnan perusteet.

Kirja sopii työnkulkuoppaaksi jokaiselle valokuvauksesta kiinnostuneelle, joka haluaa kehittyä harrastuksessaan tai ammatissaan.

Arvostelut

"Jos kaipaa tukea päätökselle siirtyä RAW-kuvaajaksi, Markku Saihan RAW-kirja antaa sitä täyslaidallisen. Kirja kertoo mistä RAW-kuvissa on kyse, miksi niitä kannattaa kuvata, miten kuvia kannattaa valottaa, jotta niistä saa kaiken mahdollisen irti ja miten tavallisimpia RAW-kuvaajan apuohjelmia eli Adoben Lightroomia, Photoshopia ja Elementsiä käytetään. " Kirjavinkit.fi 

"Kirja on hyvä opas juuri Photoshopin, Lightroomin tai Photoshop Elementsin hankkineille valokuvaajille, jotka suunnittelevat kuviensa työnkulkua uusilla työkaluilla."  Pentti Salonen, Julkaisija 1/2015

Kirjailija

Markku Saiha

Markku Saiha on porilainen valokuvaaja. Hän on ollut perustamassa maamme ensimmäistä luonnonvalokuvaajien yhdistystä sekä ammatikseen luontoa kuvaavien organisaatiota vuonna 2005. Lintukuvauksesta alkanut harrastus on kehittynyt merellisen maailman, maisemien ja elinkeinojen dokumentoinniksi. Kirjojen ja kuvitusten lisäksi moni tuntee tekijän lukuisista kuvaamisen tekniikkaa ja mielenkiintoisimpia kuvauskohteita käsittelevistä lehtijutuista ja työpajoista.

Lue lisää

Lisämateriaali

Kommentit