Rantojen hyönteiset (Sami Karjalainen)

Saatavuus: Loppu varastosta

34,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 03/2017
  • Kirjailija : Sami Karjalainen
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 9789522913340
  • Sivuja : 200
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Hyönteisiä kuhisee lähes kaikkialla, mutta tunnemme ne huonosti ja pidämme niitä usein kiusankappaleina. Hyönteisillä on kuitenkin toinenkin puoli: ne ovat uskomattoman upeita ja mielenkiintoisia. Tämä kirja kertoo rantojen hyönteisten hämmästyttävästä elämästä tekstin ja ainutkertaisten kuvien avulla. Se paljastaa, kuinka hienoja hyönteisiä elää lähiympäristössämme, kuten mökkirannassa, ja houkuttelee tutustumaan niihin paremmin. Kirja esittelee noin kaksikymmentä hyönteisryhmää. Osa näistä hyönteisistä lentelee rannoilla, osa kiitää vedenpintaa pitkin ja osa sukeltelee rantavesissä. Kirja tutustuttaa lukijansa muun muassa sudenkorentoihin, päivänkorentoihin, vesimittareihin, hopeaseppiin, vesiskorpioneihin, malluaisiin ja sukeltajiin.

Uudet valokuvaustekniikat ovat mahdollistaneet kirjan ennennäkemättömät otokset – valikoiman kansainvälisesti tunnetun hyönteiskuvaajan hienoimpia kuvia. Kirja soveltuu luontokuvien ystävälle tai vaikkapa mökkiläiselle, joka haluaa tutustua lähiympäristönsä eläinmaailmaan.

Sami Karjalainen on palkittu tietokirjailija ja valokuvaaja. Hänelle on myönnetty tiedonjulkistamisen valtionpalkinto, ja hänet on valittu Fotofinlandia-finalistiksi. Sami on aikaisemmin julkaissut neljä kirjaa: Suomen sudenkorennot (2002, uudistettu laitos 2010), Suomen heinäsirkat ja hepokatit (2009), Neidonkorennot (yhdessä Matti Hämäläisen kanssa, 2013) sekä Hämmästyttävät hyönteiset (yhdessä Jussi Murtosaaren kanssa, Vuoden luontokirja -finalisti 2015).

>> Lue Sami Karjalaisen blogista kirjan arvosteluja

>> Kuuntele Yle Luontoretken ennakkohaastattelu Rantojen hyönteisistä

Arvostelut

"Aina joskus joku väittää Suomen luontoa tylsäksi. On matalia maisemia, mutaisia vesiä ja vähän lajeja, nekin vaatimattomia. Tuollaisen hölynpölyn puhujalle voi lyödä luun kurkkuun näyttämällä Sami Karjalaisen uutta kirjaa Rantojen hyönteiset." http://www.hs.fi/tiede/art-2000005225218.html

"Ken kerran on tässä teoksessa nähnyt hyttysen siiven suurennettuna, sen pysäyttävän hehkun ja kauneuden, suhtautuu jatkossa aivan toisella asenteella korvan juuresta kuuluvaan inhaan ininään. Ei liioin paarman värikylläisen, suurisilmäisen pään katselija jatkossa pienistä kesäisistä surinoista ja pörinöistä ole moks'moinaan. Yhdellä sanalla: loistoteos! Ynnä mitä laadukkain lahjaidea!" https://mummomatkalla.blogspot.fi/2017/04/rantojen-hyonteiset-ex-libris.html

Kirjailija

Sami Karjalainen

Sami Karjalainen on palkittu tietokirjailija ja valokuvaaja. Hänelle on myönnetty tiedonjulkistamisen valtionpalkinto ja hänet on valittu Fotofinlandia-finalistiksi. Hänen aikaisemmat kirjansa ovat Suomen sudenkorennot (2002, uudistettu laitos 2010), Suomen heinäsirkat ja hepokatit (2009) sekä Neidonkorennot (yhdessä Matti Hämäläisen kanssa, 2013). Hämmästyttävät hyönteiset (2015) valittiin Vuoden luontokirja -finalistiksi.

Lue lisää

Kommentit