Räjähdyspiste (Juha Numminen)

Saatavuus: Varastossa

5,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 01/2011
  • Kirjailija : Juha Numminen
  • Kustantaja : CrimeTime
  • ISBN : 9789525918281
  • Sivuja : 282
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Suomalaisen jännityskirjallisuuden tyyliniekka Juha Numminen iskee uutuudellaan Räjähdyspiste Suomen ja Venäjän keskinäisiin välienselvittelyihin. Räjähdyspiste jatkaa ainutlaatuisella tavalla vuonna 1985 julkaistun arvostelumenestyksen Susi-dekkarin tapahtumia. 

Suden aikoihin Neuvostoliitto oli vielä suuri ja mahtava, mutta nyt maan kunnianhimoinen sotilasjohto kokee armeijansa joutuneen Venäjän talousongelmien maksumieheksi. On tullut aika osoittaa, että vaikka kylmä sota on ohi, Venäjä tarvitsee yhä niin voimakkaan armeijan, ettei se joudu yhä laajenevan Naton ylikävelemäksi. Tätä varten käynnistetään salainen operaatio Venäjän kunnia. Rauhallinen länsinaapuri arvioidaan helpoksi harjoitusvastustajaksi näytösottelussa, joka palauttaa sotavoimien suuruuden päivät. 

Venäjän sotilastiedustelupalvelun kivikovaksi ja häikäilemättömäksi koulima likaisen työn tekijä, kapteeni Leo Rapp saa tehtävän, joka ajaa maiden suhteet räjähdyspisteeseen. Samalla kun Rapp operoi, GRU ruokkii taidokkaasti suuttumusta itärajan takana. 

Räjähdyspiste myös kietoo yhteen isän ja pojan tarinan. Leo Rapp on Suden päähenkilön, Neuvostoliitosta Suomeen loikanneen ja verisen vanan jättäneen palkkamurhaajan Theo Rappin poika.

Kirjailija

Juha Numminen

Juha Numminen on julkaissut vuodesta 1987 lähtien 27 rikosromaania, joista neljä ensimmäistä hän kirjoitti nimimerkillä Sulevi Manner yhdessä kirjailija Eero J. Tikan kanssa ja myöhemmin yhden kirjailija Mauno Saaren kanssa. Hän on lähtökohdiltaan lehtimies, ja se näkyy teosten tyylissä, aihepiireissä, henkilöissä ja juonikuvioissa.

Juha Numminen aloitti kirjailijauransa nelikymppisenä haastatteluihin perustuvilla henkilökuvilla ja ihmissuhdekuvauksilla, mutta siirtyi kymmenen kirjan jälkeen kirjoittamaan – elämäkertojen ja yrityshistoriikkien ohella – pääasiassa dekkareita.

Hän työskenteli toimittajana 1950-luvun loppupuolelta vuoteen 2008 toimittajana tai päätoimittajana useissa sanoma- ja aikakauslehdissä, mm. Ilta-Sanomissa, Iltalehdessä, Helsingin Sanomissa, Uudessa Suomessa, Viikkosanomissa, Hymyssä, Suomen Kuvalehdessä, Seurassa ja Avussa.

Juha Nummisen rikosromaaneja voi luonnehtia yhteiskunnallisiksi, mutta ne eivät julista, saarnaa, tuomitse eivätkä pyri muuttamaan maailmaa, vaan ovat luonteeltaan toteavia ja toiminnallisia. Hän kertoo henkilöittensä – poliisien, toimittajien ja rikollisten – kohtaloista, toiminnasta ja usein kyseenalaisista motiiveista. Samalla hän tulee kuvanneeksi ilmiöitä, jotka ovat lähellä nykyarkea: Vallanhimoa, ahneutta, vihaa, julmuutta, journalismia, sensaatioita, julkisuuden paineita, työelämän kuluttavuutta, ystävyyttä, petollisuutta ja rikollisuuden monia muotoja.

Juha Nummisen viimeisin dekkari Tappajan valta ilmestyi keväällä 2017 CrimeTimen kustantamana. 

Lue lisää

Kommentit