Poutasään jälkeen (Mika Aaltola)

Saatavuus: Varastossa

29,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 04/2019
  • Kirjailija : Mika Aaltola
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 9789522916167
  • Sivuja : 300
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Kokonaiskatsaus Suomen turvallisuuteen maailmanjärjestyksen myllerryksessä


Krimin niemimaan valtauksen ja Ukrainan sodan myötä ulkopolitiikan tekijät ja tarkkailijat havahtuivat Venäjän haasteeseen, suurvaltojen voimapolitiikan paluuseen ja Suomen geostrategiseen merkitykseen.

Muita herättäjiä ovat informaatioteknologinen vallankumous, globaalin talouden kipuilu ja rajoja ylittävät muuttoliikkeet. Ajassamme on historian ikävistä vaiheista muistuttavia piirteitä, mutta myös uusia ilmiöitä ja turvattomuuden lähteitä, kuten algoritmipohjainen ulkoinen vaikuttaminen ja poliittisen keskustelun siirtyminen sosiaalisen median alustoille.

Kirjassa tarkastellaan Suomen muuttunutta turvallisuusympäristöä korostaen uusia piirteitä, kuten hybridivaikuttamista, geoekonomiaa ja -teknologiaa.

Mika Aaltolan painava puheenvuoro lähestyy Suomen ulkopolitiikan erityispiirteitä yleiskuvaa luoden. Se ei pilko ja tarkastele ulkopolitiikan kuppikuntaisuutta. Ulkopolitiikassa vastakkaiset ajatusperinteet ja ideologiset suunnat saattavat muodostaa johdonmukaisen kokonaisuuden, joka tukee liikkumatilan säilyttämistä ja laajentamista.

YTT Mika Aaltola on kansainvälisen politiikan asiantuntija ja ohjelmajohtaja Ulkopoliittisessa instituutissa. Hän toimii myös Tallinnan yliopiston kansainvälisen politiikan professorina sekä dosenttina Tampereen yliopistossa.

 

Kirjailija

Mika Aaltola

Mika Aaltola vetää Ulkopoliittisen instituutin Globaali turvallisuus -tutkimusohjelmaa. Hän toimii myös Tallinnan yliopiston kansainvälisen politiikan professorina sekä dosenttina Tampereen yliopistossa. Hän on ollut vierailevana tutkijana Cambridgen, Minnesotan, Sciences Pon ja Johns Hopkinsin yliopistoissa. Hänen kansainväliset tieteelliset kirjansa ovat käsitelleet Yhdysvaltain globaalia roolia ja geostrategiaa, etiikan suhdetta valtapolitiikkaan ja globaalia terveysturvallisuutta. Hän on julkaissut lukuisia tutkimuksia Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta.

Lue lisää

Kommentit