Poika matkalaukussa (Lene Kaaberbøl, Agnete Friis)

Saatavuus: Loppu varastosta

9,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 01/2013
  • Kirjailija : Lene Kaaberbøl, Agnete Friis
  • Kustantaja : Siltala
  • ISBN : 9789522341570
  • Sivuja : 320
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Punaisen Ristin sairaanhoitajana työskennellyt Nina Borg on tottunut näkemään ympärillään kurjuutta ja kuolemaa. Myös hänen nykyisessä kotikaupungissaan Kööpenhaminassa elää suuri joukko laittomia maahanmuuttajia, joille hygieeniset asuintilat, fyysinen turvallisuus ja perusterveydenhuolto ovat saavuttamatonta ylellisyyttä. Tässä alamaailmassa lasten katoaminen on arkipäivää, eikä ole ketään joka välittäisi heidän kohtalostaan edes sen verran, että kyselisi heidän peräänsä. Paitsi Nina, joka ei ole rankoista kokemuksistaan huolimatta muuttunut välinpitämättömäksi – jokaisella lapsella on väliä.

Kun Nina päätyy vastahakoisesti tekemään palveluksen ystävättärelleen ja löytää rautatieaseman matkatavarasäilöstä pienen pojan henkihieverissä, matkalaukkuun sullottuna, hän ei voi jättää asiaa sikseen. Alkaa hengenvaarallinen kissa ja hiiri -leikki, jonka tuoksinassa Nina ja nimetön poika jou - tuvat kohtaamaan yhteiskunnan eliittiin kuuluvien ihmisten kulissientakaisen armottomuuden ja julmuuden.

Kaaberbølen ja Friisin Poika Matkalaukussa voitti vuonna 2008 maineikkaan Harald Mogensen -palkinnon, joka myönnetään Tanskan parhaalle rikosromaanille. Se oli ehdolla myös parhaan pohjoismaisen rikosromaanin Lasiavain-palkinnon saajaksi.

Otteita arvosteluista:

"Poika matkalaukussa on sujuva ja nopeatempoinen esikoisdekkari, jossa kuvataan erityisen myötätuntoisesti eri tavoin hyväksikäytettyjä naisia ja lapsia. Tanskan kireä ulkomaalaispolitiikka ei saa tekijöiltä ymmärrystä. Parhaillaan Kaaberbol ja Friis kirjoittavat neljättä Nina Borg -kirjaa. Toivottavasti Siltala jatkaa sarjan suomentamista."

– Lumi Tirronen, Ruumiin kulttuuri

"Päähenkilö ja tarina ovat freesit ja alkuasetelma kutkuttava."

– Marju Järvinen, Metro-lehti

"Jälleen uusi, vakuuttava näyttö tanskalaisesta dekkaritaidosta."

– E-H.L. Viva-lehti

"Toivottavasti seuraava kirja suomennetaan pian, sillä tämä oli hyytävän jännittävä ja haluan sitä lisää." - Kirjasähkökäyrä-blogi "(--) ja niin siinä sitten kävi, että olen viimeistä hiuskarvaa myöten uuden dekkaristiparin koukussa."

– Leeni Lumi -blogi

"Kirja imaisee heti mukaansa, tätä ei vain pysty laskemaan käsistään. (--) Todella vahva sarjan aloitus, jään mielenkiinnolla odottamaan tanskalaisen kirjailijaparin uusia suomennoksia!"

– Kirjakirppu-blogi

"Tanskalaisarvioissa nostetaan Poika matkalaukussa niin hyväksi ja tasokkaaksi, että se yksinään on kyennyt nostamaan rikoskirjallisuuden uudelle tasolle. Olisin oikeastaan valmis hyväksymään tämän ajatuksen."

– LM-mummin kirjastossa -blogi

"Ilokseni voin todeta koukuttuneeni nyt yhteen tanskalaiseen sarjaan, onhan Nina Borgille tulossa jatkoa. Poika matkalaukussa oli vasta alkusoittoa, sen lupaa teoksen viimeisin ja terävin koukku..."

– Rakkaudesta kirjoihin -blogi

Kirjailija

Lene Kaaberbøl

Agnete Friis

Kommentit