Tarjous

Pohjolan onnelat - Karu totuus Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Tanskasta (ja Islannistakin) (Michael Booth)

Saatavuus: Varastossa

Normaalihinta: 7,90 €

Tarjoushinta 4,90 €

  • Ilmestymisvuosi : 10/2014
  • Kirjailija : Michael Booth
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 9789522910875
  • Sivuja : 300
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Pohjoismaat kiilaavat kärkisijoille aina kun jossain selvitetään maailman parhaita paikkoja asua ja elää. Pohjoismainen ruoka, televisiosarjat, hyvinvointivaltio ja neuleet ovat kuuminta hottia maailman mediassa. Tanskaan asettunut brittikirjailija ja pohjolafani Michael Booth päätti selvittää miksi.

Miksi tanskalaiset ovat maailman onnellisin kansa, vaikka veroaste on maailman huippua? Jos Suomen koulujärjestelmä tosiaan on maailman paras, miksi suomalaiset pitävät ruotsalaismiehiä homoina? Ovatko kaikki islantilaiset oikeasti villejä? Mihin norjalaiset tuhlaavat öljyrahansa? Ja miksi kaikki muut Pohjoismaissa vihaavat ruotsalaisia?

Booth kiersi Pohjoismaita ottaakseen selvää, millaisia kansoja niissä asuu, mikä on niiden menestyksen salaisuus ja – mikä kiehtovinta – mitä ne ajattelevat toisistaan. Tuloksena on piikikkään hauska mutta rakkaudella kirjoitettu matkakertomus, jossa listasijoitukset eivät kykene kätkemään onneloiden kaikkia pimeitä puolia.

Kirjan suomentanut Panu Väänänen.

”Oli kiinnostavaa huomata, miten eri maat reagoivat. Suomalaiset ottivat sen aika coolisti. Ruotsalaiset olivat pikkutarkkoja mutta myöntyväisiä. Tanskalaiset hieman hermostuivat. Islantilaisia ärsytti, ettei heitä huomioitu enempää. Mutta norjalaiset, hitto vieköön, eivät todellakaan ilahtuneet.” – Michael Booth kirjansa aiheuttamasta keskustelusta Pohjoismaissa

Katso kirjailijan vierailu Suomessa Helsingin Kirjamessuilla 2014 -> Yle Strada 

Arvostelut

"Enpä olisi arvannut etukäteen, että maantieteeseen luokiteltu, noin 300 tiheällä präntillä painettua sivua sisältävä kirja olisi pitänyt minua herkeämättä vallassaan, mutta näin vain kävi kun tartuin Michael Boothin teokseen Pohjolan onnelat. " Kirjavinkit.fi

"Löytääkö suomalainen itsensä Boothin kynänjäljestä? Toki. Suomalainen rakastaa etsiä itseään juuri tämän tyylilajin kirjallisuudesta. Booth tuskin arvaakaan, kuinka ahmien suomalaiset lukevat kuvauksia omasta erikoisesta kansanluonteestaan. Tai ehkä arvaa sittenkin. Nimittäin vanha vitsi suomalaisen ja norsun kohtaamisesta on löytänyt tiensä teoksen sivuille:

Saksalainen, suomalainen ja ranskalainen ovat jossain päin Afrikkaa ja näkevät norsun. Saksalainen sanoo: ”jos ammun otuksen ja myyn sen hampaat, kuinkahan paljon saan rahaa?” Ranskalainen sanoo: ”Onpa upea eläin, kerrassaan mahtava olento”. Ja suomalainen: ”Mitähän tuo norsu mahtaa ajatella Suomesta?”
Rantapallo.fi

Kulttuurishokki-blogi

Kirjailija

Michael Booth

Kommentit