Tarjous

Outoa ohjelmointia (Jussi Pekka Kasurinen)

Saatavuus: Varastossa

Normaalihinta: 29,90 €

Tarjoushinta 19,90 €

  • Ilmestymisvuosi : 04/2016
  • Kirjailija : Jussi Pekka Kasurinen
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 9789522912442
  • Sivuja : 192
  • Sidosasu : Nidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Ohjelmoinnin ei tarvitse olla vaikeaa. Esoteeristen kielten kanssa se ikävä kyllä on.

Oletko koskaan ajatellut miltä tuntuisi ohjelmoida piirtämällä kuvia, säveltämällä lauluja tai kirjoittamalla Shakespearelaista näytelmää? Ei se mitään, tästäkin huolimatta esoteeriset ohjelmointikielet tarjoavat sinulle mahdollisuuden tehdä niin.

Kirja esittelee seuraavat ohjelmointikielet: Brainfuck, Whitespace, Malbolge, Intolerant, Nih, Unneccessary, Shakespeare, Piet, Befunge, P”, INTERCAL, Biota, FALSE, Velato, ORK, Lilulalo, Taxi, Brainloller, Ook!, Blub, COW, Sansism, BIT, Chef, Var’aq, Ante, ARNOLDC, Pi, Beatnik, Entropy, Fugue, Prelude, Bitxtreme, Randwork, Lolcode, Kvikkalkul sekä muutaman muun, joista niistäkään et ole koskaan kuullut.

Esoteeriset ohjelmointikielet ovat kokoelma erikoisia, epätavallisia tai vain ja ainoastaan huvin vuoksi luotuja ohjelmointikieliä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä etteikö kielet olisi oikeita ohjelmointikieliä: Tässä kirjassa esitellään yli 30 erilaista esoteeristä ohjelmointikieltä, jotka kaikki pystyvät ainakin teoriassa ratkaisemaan minkä tahansa tietokoneella toteutettavan tehtävän ja joille on olemassa - tai ainakin ollut olemassa - jollain tietokoneella toimiva kehitysympäristö. 1800-luvun modernistiset taulut, ajo-ohjeet, näytelmäkäsikirjoitukset, merimieshenkiset haitarisoolot, kaikki pääsevät tämän kirjan ohjelmointikielissä toimimaan lähdekoodina.

Kirja on koottu siten, että sen asiasisällön ymmärtäminen ei vaadi erityistä ohjelmointiosaamista. Tämän vuoksi kirja sopii kaikille kustannustietoisille IT-alasta kiinnostuneille ihmisille: Tämän tietopaketin loppusummaksi jää alle euro per ohjelmointikieli.

Jussi Pekka Kasurinen on ohjelmistotekniikan tohtori ja tietotekniikan tutkija, jolla on vuosikymmenen kokemus erilaisista ohjelmointiympäristöistä ja ohjelmistoprojekteista. Hän on tehnyt tutkimusyhteistyötä yli 40 suomalaisen ohjelmistoalan yrityksen kanssa, sekä opettanut mm. ohjelmistotestausta, pelinkehitystä sekä useita ohjelmistotekniikan peruskursseja. Hänen aikaisemmat kirjansa ovat käsitelleet mm. laadunhallintaa ja Python-ohjelmointikieltä. Toisin sanoen tämän kirjan sisällöllä on hyvin vähän tekemistä sen kanssa, mitä hän normaalina asiantuntijatyönään tekee.

Kirjailija

Jussi Pekka Kasurinen

Jussi Pekka Kasurinen on tietotekniikan tutkija ja ohjelmistotestauksesta väitellyt tekniikan tohtori. Hän on ollut mukana useissa ohjelmistoalan tutkimushankkeissa sekä tehnyt tutkimusyhteistyötä yli 40 suomalaisen ohjelmistoalan yrityksen kanssa. Kansainvälisesti hän on julkaissut useita tieteellisiä artikkeleita testauksesta, opetusteknologiasta sekä peliteollisuudesta, sekä aikaisemmin suomeksi kirjat Python- ja Ruby-ohjelmointikielistä.

Lue lisää

Kommentit