Outlaw biker – Historiikki (Sami Parkkonen)

Saatavuus: Varastossa

9,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 01/2014
  • Kirjailija : Sami Parkkonen
  • Kustantaja : Progs Kustannus
  • ISBN : 9789527069004
  • Sivuja : 224
  • Sidosasu : Nidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Mielikuvituksellista tarinaa Hollisterin ja Riversiden mellakoista toistellaan edelleen lukemattomissa julkaisuissa, viranomaisteksteissä ja kirjoissa, vaikka mitään sellaisia ei koskaan ollutkaan.

Ympäri maailmaa monet motoristitkin ovat yhä vakuuttuneita siitä, että jotakin tarinoiden kaltaista todella tapahtui, että nuo kaksi kaupunkia vallattiin ja että paikalla oli vallinnut täydellinen sekasorto ja anarkia. Itse paikalla olleet outlaw-kerholaiset ristivät tapahtumat myöhemmin omalla nimellään: "Mellakka, jota ei koskaan ollutkaan".

American Motorcycle Associate:n virallisen lausunnon mukaan 99% kerhomotoristeista oli lainkuuliaisia ja vastuuntuntoisia motoristeja, ja he kuuluivat tietenkin AMA:n kerhoihin. 1% motoristeista oli niitä, jotka olivat muista piittaamattomia rettelöitsijöitä ja juoppoja, häiriköitä, jotka eivät luonnollisesti myöskään kuuluneet AMA:an.

Tällä lausunnollaan AMA tuli tahtomattaankin luoneeksi myös sen klassisimman niistä "virallisista" outlaw-motoristien leimoista. Todellisuudessa outlaw-motoristeja oli kuitenkin ollut jo parisenkymmentä vuotta, vaikka ilmiö olikin pysytellyt pinnan alla.

Outlaw-motoristien satavuotinen historia esitetään näiden kansien välissä tiivistetyssä muodossaan, alkaen ensimmäisistä rämäpääkuskeista aina Sons of Anarchyn fiktiivisiin hahmoihin.

Kirjailija

Sami Parkkonen

Kommentit