Onko siellä ketään - Avaruuden älyä etsimässä (Markus Hotakainen)

Saatavuus: Loppu varastosta

5,00 €
  • Ilmestymisvuosi : 01/2014
  • Kirjailija : Markus Hotakainen
  • Kustantaja : Minerva
  • ISBN : 9789523120402
  • Sivuja : 303
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Olemmeko yksin? Tätä kysymystä ihmiskunta on pohtinut aina siitä lähtien, kun Maan ymmärrettiin olevan vain yksi Aurinkoa kiertävistä planeetoista.

Markus Hotakainen kertoo kirjassaan, miten Maan ulkopuolista älyä ja sen mahdollisia asuinsijoja on yritetty etsiä ja millaisia etsintöjä on parhaillaan käynnissä.

Kirja pohtii myös sitä, mitä vieraan älyn löytyminen merkitsisi ihmiskunnalle. Onko Stephen Hawking oikeassa sanoessaan, ettei meidän pitäisi yrittää saada yhteyttä avaruuden muukalaisiin, koska meille kävisi mahdollisen kohtaamisen seurauksena huonosti?

Aurinkokuntamme ulkopuolisten tunnettujen planeettojen määrä kasvaa kaiken aikaa. Saattaa olla vain ajan kysymys, että löydämme myös ensimmäiset merkit elämästä muualla maailmankaikkeudessa.

Entä mahdolliset muut elämänmuodot - etsivätkö nekin kosmisia naapureitaan? Onko meidät jo löydetty?

Kirjailija

Markus Hotakainen

Syntyjään stadilaisesta, mutta sukujuuriltaan pohjalaisesta Hotakaisesta (s. 1963) piti tulla tähtitieteilijä. Opinnot Helsingin yliopistossa alkoivat hiipua, kun tieteen popularisointi vei mennessään. Ura urkeni Ursan julkaisutoiminnassa ja eteni kirjojen suomentamiseen; käännöksiä on kertynyt yli 20. Freelance-hommat päättyivät Yleisradion tiedetoimittajuuteen (1993-99), joka vaihtui WSOY:n toimituspäällikkyyteen (1999-2006) ja edelleen Karttakeskuksen kustannuspäällikkyyteen (2006-).

Kirjojen lisäksi Hotakainen naputtelee kosmisia juttuja erilaisiin julkaisuihin ja pakinoi Tähdet ja avaruus -lehdessä. Nuuksion kotijoukoissa ovat professorivaimo Helena Sederholm, tytär Tilda Sigrid Meteoora (s. 2003), joka on luvannut viedä isin Kuuhun, ja piskuinen chihuahua Jenni. Harrastuksia ovat tähtitiede, valokuvaus, kokkaaminen ja sotahistoria. Lisäksi hyllyllä himmenee kaksi amerikkalaisen jalkapallon SM-pronssimitalia kaukaiselta 80-luvulta.

Lue lisää

Kommentit