Tarjous

Nykyaikainen ilmasodankäynti - NATO, Venäjä ja maailman kriisipisteet

Saatavuus: Loppu varastosta

Normaalihinta: 24,90 €

Tarjoushinta 21,90 €

  • Ilmestymisvuosi : 10/2015
  • Kirjailija : Pentti Perttula
  • Kustantaja : Minerva
  • ISBN : 9789523122154
  • Sivuja : 267
  • Sidosasu : Nelivärinen, Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Pentti Perttulan teos on perusteellinen selvitys ilmavoimien nykyaikaisesta käytöstä.

Ilmavoiman merkitys on laajentunut parin viimeisen reilun vuosikymmenen aikana perinteisestä ilmatilan alueellisen koskemattomuuden turvaamisesta tai toiminnasta taistelualueella.

Pelkällä ilmavoiman käytöllä on viime vuosina pyritty saavuttamaan mitä erilaisimpia päämääriä, kuten siviiliväestön suojelu Libyassa, kemiallisten aseiden käytön estäminen Syyriassa tai siepattujen sotilaiden vapauttaminen Libanonissa.

Myös sotilaallinen varustautuminen näyttää kulminoituvan yhä enemmän ilmavoimaan. Esimerkiksi Venäjä on näyttänyt sotilaallista mahtiaan nimenomaan ilmavoimillaan erityisesti Itämerellä ilmatilaloukkauksin ja hyökkäysharjoituksin.

Myös Suomella ja Ruotsilla uskottavan puolustuksen kivijalka on hävittäjävoima. Vain riittävä ilmavoima takaa edellytykset maa- ja merivoimien tehokkaalle toiminnalle sotilaallisessa konfliktitilanteessa.

Kirjailija

Pentti Perttula

Pentti Perttula (s. 1964) on satakuntalainen tietokirjailija ja Siivet-lehden toimittaja. Hän on julkaissut ilmailuaiheista yli 500 artikkelia ja kolme tietoteosta, Jyrisevä taivas – Israelin ilmamahdin synty ja kehitys, Suomen ilmavoimien värit 1918–2013 (Jouni Rönkön ja Kyösti Partosen kanssa) sekä Nykyaikainen ilmasodankäynti.

Lue lisää

Kommentit