Niiden kirjojen mukaan teidät on tuomittava (Kai Ekholm)

Saatavuus: Varastossa

9,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 01/2016
  • Kirjailija : Kai Ekholm
  • Kustantaja : Atena
  • ISBN : 9789523002128
  • Sivuja : 300
  • Sidosasu : Nidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Reppureissaajat ja kaupunkilaiset ottavat aurinkoa Tuomiokirkon portailla kesäisessä Helsingissä. Katseltavaa riittää, sillä viereisen Kansalliskirjaston ovelle kurvaa poliisiautojen jono. Kirjaston kupolisalista on löytynyt kuollut tyttö, joka on taidokkaasti aseteltu kirjameren keskelle.

Tekoa on selvästi suunniteltu pitkään, ja poliisi on ymmällään: Miksi tyttö on tuotu kirjastoon? Ovatko kuollutta tyttöä ympäröivät kirjat jonkinlainen viesti?

Asiantuntija-apua pyydetään kahden hengen etsivätoimistolta: keskeneräisiä tutkintoja keräilevä Kalju elää keski-ikäisen miehen kriisiä, ja chileläissyntyinen Kihara haaveilee rakkaudesta mutta sitä oikeaa etsiessä täyttää yksinäisyytensä kurinalaisella elämällä. Silti juuri karua huumoria viljelevällä kaksikolla on mahdollisuus selvittää kirjastotytön tapaus, joka on täynnä kirjallisia viitteitä. Kalju ja Kihara joutuvat keskelle rikoksia, joiden juuret kaivautuvat syvälle eurooppalaiseen historiaan, loiston ja rappion ytimeen.

Kirjasta sanottua:

"Esikoiskirjailija Kai Ekholmin dekkari Niiden kirjojen mukaan teidät on tuomittava on mainio. Kirjailija naurattaa lukijaa kekseliäillä vertauskuvilla. Päähenkilö Kalju on niin sympaattinen etsivä, että lukisin mielelläni lisää hänen seikkailujaan."

– Martta Kaukonen, Iltalehti, Ilona

"Saahan sitä kotikirjastossakin hullutella paikoin liki Dan Brownin suuren maailman tyyliin."

– Antti Majander, Helsingin Sanomat

"Täysosuma: Tätä rikosromaania lukee kuin nykyaikaan siirrettyä Waltarin Palmu-kirjaa. -- Kalju tutkii kansalliskirjastossa tehtyä henkirikosta kuin Chandlerin Philip Marlowe ikään."

– Hannu Sarrala, Lapin Kansa

"Kai Ekholm kirjoittaa notkeaa tekstiä, joka vie kiehtovaa mysteeritarinaa eteenpäin sopivalla vauhdilla. - - Sanavalmiin ja monitaitoisen etsivätiimin seikkailuja lukisin kyllä lisääkin, sen verran kiinnostava kaksikko Kalju ja Kihara olivat - -."

– Mikko Saari, Kirjavinkit

Kirjailija

Kai Ekholm

Kommentit