Tarjous

Mustavalkokuvaus ja työnkulku (Markku Saiha)

Saatavuus: Varastossa

Normaalihinta: 25,90 €

Tarjoushinta 19,90 €

  • Ilmestymisvuosi : 02/2016
  • Kirjailija : Markku Saiha
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 9789522912183
  • Sivuja : 160
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Valokuvan ja samalla myös valokuvauksen historia on kohta kaksisataa vuotta pitkä. Ensimmäinen sata vuotta oli käytännössä mustavalkoista aikaa, ja mustavalkoisuus on jälleen muodissa. Mustavalkoinen valokuva tuo monelle mieleen taianomaisia muistoja. Edelleenkin kuvan ilmestyminen paperille kehitealtaassa on monelle kuvaajalle tunteita herättävä hetki.

Kun väri tuli mukaan, valokuvaus muuttui harvojen taitamasta ilmaisumuodosta kansojen harrastukseksi ja yhä näkyvämmäksi osaksi arkea. Tämän päivän valokuvaaja on monella tapaa paremmassa asemassa kuin edeltäjänsä. Koko tekninen arsenaali, joka on ollut käytössä jo parinsadan vuoden ajan, on olemassa edelleen – mutta sen lisäksi on paljon muutakin. Jos puhelin ei riitä välineeksi, kuvaaja voi valita digikameran tai filmin välillä – tai vaikka valmistaa omat emulsionsa lasilevylle.

Tämä kirja johdattaa harrastajakuvaajan tai miksei ammattilaisenkin mustavalkoisen kuvan maailmaan käytännön esimerkein. Huomaamme, että kyseessä on paljon muutakin kuin kuva, josta värit on jätetty pois. Kuvaaminen on prosessi, joka alkaa näkemisestä, tärkeiden harmaasävyjen löytämisestä ja jatkuu lopulliseen kuvaan, vedokseen saakka. Kyse on ajatustavan ja lopullisen kuvan tutkimisesta sekä tekniikan soveltamisesta. Suuri osa perusteista ja tavoitteista on samoja, kuvasi sitten kennolle tai filmille. Kehittämisen käytännöt käydään läpi molemmilla tekniikoilla ja työstetään laadukas mustavalkoinen vedos.

Arvostelut

"Sivuilla käsitellään sopivien kuvausaiheiden valintaa, kuvaamista sekä etenkin Lightroomilla väritiedoston muuttamista mustavalkoiseksi ja vedostusta. Runsaasti havainnollisia esimerkkikuvia." Kameralehti 17.8.2016, Minna Jerrman

Kirjailija

Markku Saiha

Markku Saiha on porilainen valokuvaaja. Hän on ollut perustamassa maamme ensimmäistä luonnonvalokuvaajien yhdistystä sekä ammatikseen luontoa kuvaavien organisaatiota vuonna 2005. Lintukuvauksesta alkanut harrastus on kehittynyt merellisen maailman, maisemien ja elinkeinojen dokumentoinniksi. Kirjojen ja kuvitusten lisäksi moni tuntee tekijän lukuisista kuvaamisen tekniikkaa ja mielenkiintoisimpia kuvauskohteita käsittelevistä lehtijutuista ja työpajoista.

Lue lisää

Lisämateriaali

Kommentit

Voisit mahdollisesti olla kiinnostunut seuraavista tuotteista

Luontokuvauksen käsikirja

Luontokuvauksen käsikirja

Normaalihinta: 39,90 €

Tarjoushinta 29,90 €