Tarjous

Miten tästä eteenpäin (Martti Ahtisaari, Jaakko Iloniemi, Tapani Ruokanen)

Saatavuus: Varastossa

Normaalihinta: 29,90 €

Tarjoushinta 14,90 €

Kuvaus

Lisätiedot

"Martti Ahtisaaren, Jaakko Iloniemen ja Tapani Ruokasen tiistaina julkistettu tietokirja Miten tästä eteenpäin syventyy turvallisuuden perusasioihin niin räväkällä tavalla, että lukija joutuu hieraisemaan silmiään kerran jos toisenkin." Helsingin Sanomat 4.10.2016, Jukka Tarkka

”Ihmiskunta ei ole kokenut vastaavaa murrosta sitten toisen maailmansodan. Ylevät periaatteemme ja arvomme testataan nyt arjessa.”

Rauhannobelisti ja kriisien sovittelija, presidentti Martti Ahtisaari, kokenut diplomaatti ja suomalainen huippuvaikuttaja, ministeri Jaakko Iloniemi, palkittu journalisti ja teologi Tapani Ruokanen ovat kolme viisasta miestä, jotka etsivät kirjassaan tulevaisuuden eväitä.

Venäjä on muuttunut, pakolaisvirrat yllättivät, talous tökkii, yhteisiä sopimuksia rikotaan, terrorismi pelottaa. Miten vastata uhkiin? Kuinka sovitella ristiriidat? Miten rakentaa uusi turvallisuus ja yhteistyö? Vieläkö pohjoismainen hyvinvointiyhteiskunta on pelastettavissa, Suomessakin?

”Olemme keskustelleet perusteellisesti ja suorasukaisesti meitä kaikkia koskettavista polttavista kysymyksistä. Katsomme maailman tapahtumien taakse etsien ratkaisuja ongelmiin, jotka näyttävät ylivoimaisilta.”

Kirja tästä maailmasta puhuu peittelemättä ja suoraan, kuvia kumartelematta, jokaiselle ajattelevalle ihmiselle. Tekijät etsivät vastausta kysymykseen, miten tästä eteenpäin.

Ilmassa on huolen aiheita, mutta merkkejä myös siitä, että ihmiskunta osaa ratkaista ongelmia. Esimerkkinä yhteisen vastuun herääminen ympäristöstä.

Onko lännellä yhä varaa pitää itseään esikuvana? Yhdysvalloissa keskiluokka kuihtuu, amerikkalainen unelma horjuu. Itä-Euroopassa muutos kommunismista
demokratiaan on ollut odotettua monimutkaisempaa. Onko liberaali demokratia ja oikeusvaltio kestävä ihanne? Nationalismin nousu huolettaa. Pohjoismaisen mallin uudistaminen takkuaa. Varsinkin Suomi rämpii syvällä.

Arjen meno jyrää ylevät aatteet ja arvot. Miljoona islamilaista turvapaikanhakijaa pyrkii vanhalle mantereelle. Pakolaiskriisi oli 500-miljoonaiselle EU:lle ja sen 28 jäsenvaltiolle yllätys, vaikka toisen maailmansodan jälkeen Euroopassa velloi kymmeniä miljoonia pakolaisia. Mikä on niiden maiden vastuu, jotka aiheuttavat hätää? Venäjä on arvaamaton toimija, mutta myös vanha sivistysmaa, jossa on korkeasti koulutettu väestö. Maailma tarvitsee sen rakentavaa panosta Turvallisuuspolitiikka huolettaa kansalaisia. Kirja selvittää mikä on Suomen suunta.

Terrorismista Euroopalla on kokemusta Italiassa ja Saksassa 1970-luvulla. Tänään sitä ei voiteta sulkemalla rajat hädänalaisilta. Miten ihmiskunnan yhteisiä, pysyviä arvoja ja sopimuksia noudatetaan käytännössä nyt? Tarvitaan luotettava järjestelmä, jolla arvioidaan valtioiden onnistumista – niin tehdään jo Afrikassa. Kokemusta inhimillisten arvojen panemisesta käytäntöön on: Etyk muutti maailmaa.

Pulmista huolimatta maailma paranee. Lapsikuolleisuus vähenee, yhä useampi käy nukkumaan terveenä ja kylläisenä, tyttöjen koulutus on käynnistynyt. YK:n vuosituhattavoitteet toteutuvat.

Kolmen viisaan kirja on vetoomus lähteä muuttamaan maailmaa, taas kerran.

 

Kirjailija

Tapani Ruokanen

Tapani Ruokanen on palkittu journalisti, tietokirjailija ja teologi. Hänet muistetaan myös Suomen Kuvalehden pitkäaikaisena päätoimittajana.

Lue lisää

Jaakko Iloniemi

MInisteri Jaakko Iloniemi on toiminut viisi vuosikymmentä kansainvälisen politiikan ja taloudellisten muutosten sekä tekijänä että tarkkailijana. Hän on työskennellyt ulkoasiainhallinnossa, ensin kehitysyhteistyötehtävissä, sitten Suomen YK-edustuston varapäällikkönä New Yorkissa, sen jälkeen Euroopan turvallisuus- ja yhteistyökonferenssissa Suomen valtuuskunnan johtajana 1973-75, Hän on myös toiminut ulkoasiainministeriön poliittisen osaston päällikkönä ja Suomen Yhdysvaltojen suurlähettiläänä vuosina 1977-83.

Hänen kirjallinen toimintansa käsittää kolme kirjaa, satoja kolumnejaja esitelmiä. Hän on esiintynyt kommentaattorina sekä radiossa että TV:ssa. Iloniemi on toiminut Paasikivi-Seuran puheenjohtajana, Ulkopolitiikan tutkimuksen säätiön hallituksen puheenjohtajana, Bilderberg-ryhmän johtokunnassa, ja nyt hän on European Council on Foreign Relationsin jäsen. Talouselämään hän on osallistunut muun muassa Suomen Yhdyspankin johtokunnan jäsenenä ja Elinkeinoelämän valtuuskunnan johtajana. Iloniemi on Helsingin yliopiston kunniatohtori.

Lue lisää

Martti Ahtisaari

Martti Oiva Kalevi Ahtisaari (s. 1937) on suomalainen diplomaatti ja Suomen kymmenes tasavallan presidentti vuosina 1994–2000. Hän on toiminut muun muassa suurlähettiläänä, YK:n apulaispääsihteerinä 1977–1981, YK:n alipääsihteerinä 1982–1983 ja 1987–1991 sekä rauhanvälittäjänä eri puolilla maailmaa, esimerkiksi Namibiassa, Kosovossa ja Indonesiassa. Ahtisaari sai vuonna 2008 ensimmäisenä suomalaisena Nobelin rauhanpalkinnon. 

Lue lisää

Kommentit

Voisit mahdollisesti olla kiinnostunut seuraavista tuotteista

Suomi selviytyy (Tapani Ruokanen)

Suomi selviytyy (Tapani Ruokanen)

Normaalihinta: 19,90 €

Tarjoushinta 14,90 €

Maantieteelle emme mahda mitään (Jaakko Iloniemi)

Maantieteelle emme mahda mitään (Jaakko Iloniemi)

Normaalihinta: 19,90 €

Tarjoushinta 14,90 €