Mindfulness - Tietoisuuden harjoittamisen taito

Saatavuus: Loppu varastosta

4,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 09/2013
  • Kirjailija : Timo Klemola
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 9789525912746
  • Sivuja : 221
  • Sidosasu : Nidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Mindfulness-harjoituksissa opetellaan tarkkailemaan tietoisuuden virtaa. Harjoitukset perustuvat buddhalaiseen psykologiaan, jossa on pyritty ymmärtämään erityisesti niitä mielen toimintatapoja, jotka tuottavat inhimillisen kärsimyksen erilaisia muotoja.

Me havaitsemme maailman aisteissamme, ymmärrämme kokemamme ja toimimme tämän ymmärryksemme varassa. Mielen harjoittaminen on tämän prosessin hidastamista, jopa ajoittaista pysäyttämistä.

Nyt lännessä on voimakkaasti kiinnostuttu näiden menetelmien terapeuttisesta luonteesta. On kehitetty lukuisa joukko erilaisia mindfulness-perustaisia terapiamuotoja, stressinpoistomenetelmiä, jopa johtamistaidon menetelmiä.

Filosofian dosentti Timo Klemola avaa tietoisuustaitojen ja niihin liittyvien kehomielen harjoitusten historiallisia, filosofisia ja psykologisia perusteita. Kirja perehdyttää lukijaansa niihin mindfulness-harjoitusten teknisiin, kokemuksellisiin ja teoreettisiin perusteisiin, joihin kaikki mindfulness-menetelmät viime kädessä perustuvat.

FT, dosentti Timo Klemola on pitkäaikainen rinzaizenin harjoittaja, filosofi ja tutkija, joka on tutkimuksissaan perehtynyt erityisesti kehon ja mielen harjoittamisen taitoihin. Mindfulness – tietoisuuden harjoittamisen taito on hänen kymmenes näitä taitoja käsittelevä kirjansa.

Kirjailija

Timo Klemola

Kommentit