Minä menen Kämpiin takaisin – Cocktaileja ja tarinoita Kämpin baarista (Kimmo Aho, Ville Liikanen, Mika Vitikka)

Saatavuus: Varastossa

29,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 04/2019
  • Kirjailija : Kimmo Aho, Ville Liikanen, Mika Vitikka
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 9789522916242
  • Sivuja : 160
  • Sidosasu : Nelivärinen, Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Legendaarisen baarin värikkäät vaiheet ja juomat

"Minä menen Kämpiin takaisin", rallatteli säveltäjä Jean Sibelius pitkän ja kostean illanvieton jälkeen Kämpissä, vakiopaikassaan 1890-luvulla. Tunnetun taiteilijapiiri Symposiumin seurue tapasi kokoontua hotellin anniskelutiloissa. He jakoivat keskenään viisauksia – "ratkoivat probleemeja", kuten taiteilijat itse luonnehtivat – sekä nauttivat drinkkejä ja pitivät hauskaa. Niin kuin baarissa kuuluukin, tänäkin päivänä.

Vuodet vierivät, vieraat vaihtuvat. Drinkit muuttuvat, mutta eivät kaikki. Yli 130-vuotiaan ikonisen hotellin baari pysyy. Tarkemmin ottaen sekin palasi takaisin, kuten Sibelius aikanaan.

Tässä kirjassa kerrotaan historiallisen baaritoiminnan syntyhetkistä, kieltolain ja sotavuosien kautta aina sen kuolemaan. Ja paluuseen huipulle 1999 ”uuden Kämpin”  avatessa suurella kohinalla ovensa Helsingin ytimeen. Mukana ovat tietysti drinkit vuosien varrelta.

Nykyaikana Kämpin baari on yhä vakiopaikka sekä maailmantähdille, kotimaisille silmäätekeville että ihan tavallisille baarivieraille. 

Tervetuloa Kämpiin takaisin!

Kirjailija

Kimmo Aho

Kimmo Aho työskentelee lehtorina Jyväskylän ammattikorkeakoulussa kestävän gastronomian koulutusohjelmassa ja vastaa alkoholijuomiin liittyvästä opetuksesta. Hotel Kämpissä hän on työskennellyt vuosituhannen alkupuolella hovimestarina.

Lue lisää

Ville Liikanen

Ville Liikanen aloitti Kämpissä baarimestarina keväällä 2008. Viimeiset reilut viisi vuotta hän on vastannut hotellin baaritoiminnasta. Liikanen voitti PRO-baarimestari palkinnon urastaan Kämpissä vuonna 2017. Toiselta ammatiltaan hän on toimittaja.

Lue lisää

Mika Vitikka

Mika Vitikka oli vuonna 1999 avaamassa Hotel Kämpiä ja toimi baaripäällikkönä vuoteen 2007. Kämp Barin lisäksi hän on työskennellyt ravintola-alalla ympäri maailmaa sekä pyörittänyt muun muassa Hotelli Tornin American Baria. Vitikka on toiminut myös opettajana ravintola-alan oppilaitoksessa sekä julkaissut alan kirjoja.

Lue lisää

Kommentit