Miljonääri - Palladium 1 (Raija Oranen)

Saatavuus: Loppu varastosta

9,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 01/2001
  • Kirjailija : Raija Oranen
  • Kustantaja : Gummerus
  • ISBN : 9512057662
  • Sivuja : 509
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Palladium-trilogian loistelias ensimmäinen osa on vuosiin 1916-1918 sijoittuva upea historiallinen romaani äveriäästä venäläisestä kauppiassuvusta.

Kun 10-vuotias Siiri Haavisto näkee vuonna 1916 Savonlinnan kylpylässä ensi kertaa rikkaan venäläisen kauppiaan uhkean vaimon Antonina Zhukovan, kaukaisen sukulaisensa, jolla on suomalaiset sukujuuret, hän häikäistyy. Tämä tunne ei jätä häntä rauhaan koko hänen elinaikanaan. Hänet pestataan saippuatehtailijan perheeseen lasten seuralaiseksi, nimi muutetaan Siriksi, hän oppii puhumaan venäjää ja ranskaa.

Orvoksi jääneelle tytölle elämä Pietarin Karavannajalla ja Ristinsaaren pienessä palatsissa on kuin taivas ja Antonina rakkausseikkailuineen sen johtotähti. Sirin myötätunto kääntyy kuitenkin petetyn aviomiehen, hyväluontoisen miljonäärin puolelle, josta hän löytää kaipaamansa isähahmon. Zhukovien vanhin poika Vladimir on ensin Sirin leikkitoveri, myöhemmin ensirakkaus.

Zhukovien elämä suistuu raiteiltaan vallankumouksen myötä, ja perhe pakenee Suomeen. Siellä syttyy kuitenkin sisällissota, ja Zhukovit joutuvat loukkuun sen ja maailmansodan väliin. He pääsevät laivaan vasta marraskuussa 1918 ja suuntaavat kohti Eurooppaa, mukanaan Siri, joka hänkin jättää lopullisesti kotimaansa.

Kirjailija

Raija Oranen

Kommentit