Tarjous

Metsiemme ruokasienet (Pertti Salo, Ulla Salo)

Saatavuus: Loppu varastosta

Normaalihinta: 24,90 €

Tarjoushinta 19,90 €

  • Ilmestymisvuosi : 06/2016
  • Kirjailija : Pertti Salo, Ulla Salo
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 9789522912527
  • Sivuja : 300
  • Sidosasu : Nidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Uudessa kotimaisessa maasto-oppaassa sienestäjälle esitellään reilusti yli 250 sienilajia. Mukana ovat tutuimmat ruokasienet, myrkylliset sienet ja värisieniä. Kirja lisää sienituntemusta ottamalla mukaan mielenkiintoisia ja helposti tunnistettavia lajeja, joista jotkut ovat harvinaisiakin.

Hyvä sieniopas on erittäin tärkeä aloittelijalle. Kasvupaikka ja lajin ekologian ymmärtäminen on olennaista, jotta osaa etsiä sieniä oikeilta paikoilta. Sienestämisen alkuun pääsee muutamilla lajeilla. Vaikka tekijät tuntevat sieniä hyvin, heidän oma sienikorinsa täyttyy herkkutateista, herkkutateista ja herkkutateista ja vasta sen jälkeen keräävät muutakin. Suosikkeja ovat myös isohapero, palterohapero, sillihapero, keltavahvero, suppilovahvero, mustatorvisieni, männynrousku, ukonsieni, vaaleaorakas, haaparousku, karvarousku sekä punikkitatit.

Kirjassa on noudatettu pitkälle perinteistä syötävyysluokittelua. Epäilyttävien sienten kohdalla sieni on merkitty mieluummin haitalliseksi kuin syötäväksi, koska ruokasieniä on yllin kyllin. Tekijät kannustavat kuitenkin jokaista sienestäjää tekemään omat valintansa ja maistelemaan syötäviä sienilajeja, mikä maistuisi omassa suussa parhaalle.

Kirjassa annetaan myös käyttösuosituksia ja kerrotaan mitä värejä sienistä saa villalankoja sienillä värjättäessä.

Pertti Salo ja Ulla Salo ovat kasvibiologeja ja kirjoittaneet aiemmin mm. Koko perheen sienikirjan ja Suomen sienioppaan. Pertti Salo työskentelee Luonnontieteellisen keskusmuseon LUOMUKSEN sienikokoelman parissa, vetää sienikursseja ja antaa sienivalistusta.

Kirjailija

Pertti Salo

Pertti Salo työskentelee Luonnontieteellisen keskusmuseon LUOMUKSEN sienikokoelman parissa, vetää sienikursseja ja antaa sienivalistusta.

Lue lisää

Ulla Salo

Ulla Salo on kasvibiologi ja kirjoittaneet Pertti Salon kanssa aiemmin mm. Koko perheen sienikirjan ja Suomen sienioppaan.

Lue lisää

Kommentit

Voisit mahdollisesti olla kiinnostunut seuraavista tuotteista