Mannerheim - presidentti, sotilas, vakooja (Jonathan Clements)

Saatavuus: Loppu varastosta

4,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 07/2014
  • Kirjailija : Jonathan Clements
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 9789522910547
  • Sivuja : 350
  • Sidosasu : Nidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Miltä kansallissankarimme näyttää ulkomaisin silmin?

”Clements kirjoittaa elävästi, vauhdikkaasti ja hauskastikin.” Nykypäivä

Kahden sukupolven ajan Itä-Aasia kiehtoi tsaarien Venäjää satujen, ihmeiden ja uhan tyyssijana. Villissä idässä vapaaehtoisina palvelustaan suorittavien suomalaisten joukossa oli myös C. G. E. Mannerheim, pietarilaisia velkojiaan pakeneva everstiluutnantti.

Teos kokoaa yhteen poimintoja Mannerheimin elämästä ja keskittyy erityisesti hänen vaiherikkaaseen Itä-Aasian-uraansa, johon sisältyi taistelu japanilaisia vastaan Mantsuriassa ja eeppinen kahden vuoden vakoiluretki halki Aasian. Tarkastelun alla ovat myös Mannerheimin ja Pelliot'n, Aasian-matkan vastahakoisen ranskalaisen yhteistyökumppanin, väliset jännitteet.

Alunperin brittilukijoille suunnattu kirja avartaa näkökulmaamme, miten kansallisesta merkkihenkilöstämme kirjoitetaan ulkomailla. Tämä pääosin autenttisena julkaistu populaarihistoriallinen teos varmasti sekä ihastuttaa että vihastuttaa suomalaisia lukijoita.

Kirjailija

Jonathan Clements

Lontoossa ja Jyväskylässä asuva Jonathan Clements on opiskellut kiinan ja japanin kieltä Leedsin yliopistossa ja hänellä on tutkinto Stirlingin yliopistosta. Hän on kirjoittanut useita elämänkertateoksia Aasian historian merkkihenkilöistä, kuten Marco Polosta, keisarinna Wusta, Konfutsesta ja Kiinan ensimmäisestä keisarista Qin Shi Huangista.

Lue lisää

Kommentit

Voisit mahdollisesti olla kiinnostunut seuraavista tuotteista