Tarjous

Makrokuvauksen käsikirja (Jukka Lehtonen, Jorma Peiponen)

Saatavuus: Loppu varastosta

Normaalihinta: 25,90 €

Tarjoushinta 19,90 €

  • Ilmestymisvuosi : 02/2016
  • Kirjailija : Jukka Lehtonen, Jorma Peiponen
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 9789522912169
  • Sivuja : 160
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Kirja opastaa syvällisesti pienten kohteiden kuvauksen saloihin. Se tiivistää kahden kokeneen kuvaajan osaamisen kattaen luontokohteet kasveista hyönteisiin ja myös muut pienet kohteet pienoismalleista postimerkkeihin. Kirjassa käsitellään myös makrokuvauksen erikoistekniikoita.

Teos sopii jokaiselle pienten kohteiden kuvaamisesta kiinnostuneelle riippumatta kuvaustaustasta tai siitä, onko kuvauskalustona kännykkäkamera, pokkari vaiko järjestelmäkamera. Kirjoittajien parhaat valokuvat ovat merkittävässä roolissa elävöittämässä kirjaa. Makrokuvauksen käsikirja keskittyy oleelliseen, tavoitteena laadukas ja kiinnostava lähi- ja makrokuva.

Pieniä kuvauksellisia kohteita löytyy jokaisen lähiympäristöstä, kunhan ne vain oppii näkemään. Makrokuvauksen käsikirjan avulla aloitteleva valokuvaaja saa hienon harrastuksensa aivan uudelle tasolle ja löytää siihen uusia ulottuvuuksia. Kirja tarjoaa kokeneellekin makrokuvaajalle uutta potkua kuvaamiseen.

Käsiteltäviä asioita ovat:
- Makrokuvaajan laitteisto
- Kuvaustekniikka: valottaminen, tarkentaminen, suurennussuhteen muuttaminen, kameran tukeminen
- Kuvan valaiseminen, luonnonvalo/salamavalo, sommittelu
- Makrokuvauksen erikoisalueet: tarkennuspinoaminen, valikoiva tarkennus, stereomakrokuvaus, makropanoraama

Arvostelut

"Jukka Lehtonen ja Jorma Peippo ovat tehneet kirjan, joka esittelee makrokuvauksen perusvälineet ja tekniikan. He ovat itse luontokuvaajia, joten hieno kuvitus painottuu tähän suuntaan. Perustiedon lisäksi teos esittelee mm. kuvausaiheita, taiteellista valikoivaa tarkennusta ja tarkennuspinoamista. Innostava kirja kuvaajalle, joka haluaa perehtyä makromaailmaan perusteellisesti." Minna Jerrman, Kamera-lehti 4-5/2016

"Makrokuvauksen käsikirja (Lehtonen & Peiponen, Docendo 2016) kertoo lisää makrokuvauksesta. Niin perusteista kuin pidemmälle menevistä erikoistekniikoistakin." Luontokuva 3/2016

Kirjailija

Jukka Lehtonen

Valokuvaaja ja tietokirjailija, osallistui merkittävällä panoksella Luontokuvauksen käsikirjan (Docendo 2012) tekoon ja on ollut kirjoittamassa useita lukiomatematiikan oppikirjoja. Valokuvannut 35 vuotta, erikoistunut lähi- ja makrokuvaukseen, mutta myös stereo- ja panoraamakuvaus ovat hyvinkin tuttuja. Viimeisin oma teos Sarvia muttei hampaita – hyönteiset lähikuvassa (Docendo 2013) eteni ilmestymisvuonnaan WWF:n Vuoden Luontokirjafinalistiksi.

Lue lisää

Jorma Peiponen

Vaihtoi perhosten keräilyn niiden valokuvaamiseen 30 vuotta sitten. On opettanut valokuvausta vuodesta 1990 sekä toiminut päätoimisena valokuvaajana vuodesta 1993. Erikoisalana lähi-ja makrokuvaus, mutta on kuvannut monipuolisesti muitakin aiheita vuosien varrella. Vastasi pääosin Toukohärkä ja kultasiipi -teoksen kuvittamisesta. Kyseinen kirja valittiin Vuoden Luontokirjaksi 1995 ja se sai Valtion tiedonjulkistamispalkinnon 1996.

Lue lisää

Lisämateriaali

Kommentit

Voisit mahdollisesti olla kiinnostunut seuraavista tuotteista