Tarjous

Luontokuvauksen käsikirja

Saatavuus: Loppu varastosta

Normaalihinta: 39,90 €

Tarjoushinta 29,90 €

  • Ilmestymisvuosi : 10/2012
  • Kirjailija : Markku Saiha
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 9789525912357
  • Sivuja : 308
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Luonnonkuvauksen klassikko päivittyy 2000-luvulle. Maamme parhaat luontokuvaajat paljastavat salaisuutensa ja esittelevät parhaat otoksensa.

Vuonna 1981 ilmestyi ensimmäinen kattava esitys suomalaisesta luonnonvalokuvauksesta - tekijöinä alan huippunimet Hannu Hautala, Jorma Luhta, Arno Rautavaara, Kari Soveri ja Teuvo Suominen. Kirjan nimi oli Luonnonvalokuvauksen käsikirja ja siitä muodostui nopeasti alansa klassikko. Nyt klassikko syntyy uudelleen. Uusi Luontokuvauksen käsikirja syntyy kahdenkymmenenneljän nimekkään suomalaisen luontokuvaajan työn tuloksena.

Suomalainen luonto on vuodenaikoineen monipuolinen kokonaisuus. Sen erityispiirteet ovat luonnonkuvaajien ominta aluetta. Kirjan tekijöillä on ainutlaatuista tietoa ja taitoa monimuotoisen luonnon kuvaamisesta ja he esittelevät mielenkiintoisimpia tuloksiaan sekä opastavat, kuinka kuvat on toteutettu.

Ajattoman kirjan sisältö on monipuolinen, ja siinä käsitellään laajasti muun muassa maisemien, nisäkkäiden, lintujen, kasvien ja pienten eläinten kuvausta. Tärkeinä aihealueina ovat myös luonto ja ihminen, luontokuvaajan välineet ja luontokuvan vaiheet – miten hyvästä kuvaideasta syntyy puhutteleva kuva, josta on iloa itselle ja jota voi näyttää eri tavoin myös muille.

Nimekkäässä tekijätiimissä ovat mukana: Hannu Hautala, Jukka Lehtonen, Sami Karjalainen, Seppo Keränen, Markku Könkkölä, Antti Leinonen, Jussi Leppänen, Kari Loimu, Jorma Luhta, Jussi Murtosaari, Esa Mälkönen, Elina Nuortie, Jari Peltomäki, Seppo Pöllänen, Benjam Pöntinen, Mikael Rantalainen, Lassi Rautiainen, Jaakko Ruola, Markku Saiha, Raimo Sundelin, Teuvo Suominen, Lisse Tarnanen, Hannu Vallas ja Markus Varesvuo.

Poikkeuksellisen mittavan kirjahankkeen taustavoimina ovat olleet Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry ja Suomen Ammattiluontokuvaajat PNF ry. Kirjan päätoimittaja on  Markku Saiha, graafinen suunnittelija Jussi Leppänen ja projektipäällikkö Jaakko Ruola.

Teos on jatkumoa Docendon korkeatasoiseen trilogiaan. Siihen kuuluvat keväällä 2012 julkaistu Hannu Hautalan luontokuvausopas ja Tieto-Finlandia-ehdokkuudella vuonna 2011 huomioitu Lintukuvauksen käsikirja.

Vihdoinkin useiden alan huippuammattilaisten näkemykset ja opit yksissä kansissa...kirja on paitsi luontokuvauksen käsikirja myös harvinaisen upea kuvateos joka sopii kenelle tahansa. Niillekin joita ei kuvaaminen itsessään juurikaan kiinnosta, mutta jotka osaavat arvostaa korkealaatuisia luontokuvia. Turun Sanomat, Ann-Mari Rannikko

Kyseessä on monella tapaa painava teos. Luontokuvauksen käsikirja on nappilaukaus monelle luontokuvausta aloittelevalle ja pidemmällekin ehtineelle harrastajalle. Eikä pelkästään heille, sillä massiivinen teos sisältää niin paljon herkullisia kuvia, että se kelpaa hyvin myös luontokuvateokseksi. Länsi-Suomi, Jami Jokinen

Kuuntele Yle Radio Suomen juttu Luontokuvauksen käsikirjasta

Kirjailija

Markku Saiha

Markku Saiha on porilainen valokuvaaja. Hän on ollut perustamassa maamme ensimmäistä luonnonvalokuvaajien yhdistystä sekä ammatikseen luontoa kuvaavien organisaatiota vuonna 2005. Lintukuvauksesta alkanut harrastus on kehittynyt merellisen maailman, maisemien ja elinkeinojen dokumentoinniksi. Kirjojen ja kuvitusten lisäksi moni tuntee tekijän lukuisista kuvaamisen tekniikkaa ja mielenkiintoisimpia kuvauskohteita käsittelevistä lehtijutuista ja työpajoista.

Lue lisää

Lisämateriaali

Kommentit