Luomuliikunnan vallankumous

Saatavuus: Loppu varastosta

23,90 €
  • Kustantaja : Fitra
  • ISBN : 9789526618050
  • Sivuja : 160
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Luomuliikunnan vallankumous on sankaritarina yhteiskunnan vallitsevien rakenteiden ja pakotteiden – sohvan, auton ja toimistotuolin – kaatamisesta. Ottamalla kirjan käteesi ja nousemalla ylös tuolista liityt luomuliikunnan vallankumouksen kärkijoukkoihin liikuttavien ajatusten siivittäminä.
 
Luomuliikunnan vallankumous kertoo kehomme pitkästä ja raskaasta tiestä entisaikojen kehollisesta raadannasta nykypäivän passiivisuutta pursuavaan ympäristöön. Ihmiskunnan tuhansien vuosien pyrkimykset ovat saaneet täyttymyksensä: ruokaa on yllin kyllin ja koneet hoitavat työmme ja liikkumisemme.
Kirja kertoo realistisesti arjen passiivisuuden vaikutuksista, istumisen vaarallisuudesta ja tulevaisuuden uhkakuvista terveytemme suhteen. Kirjan avulla selviää arjen aktiivisuuden merkittävä rooli on terveyden ja painonhallinnan ylläpitämisessä.
Kirja madaltaa liikkumisen kynnystä jokaisen ihmisen saavutettavaksi ikään, kokoon, näköön tai asenteisiin katsomatta. Luomuliikunnan sanoman sisäistäminen auttaa löytämään arkeen ja elämäntilanteeseen sopivan tavan edistää terveyttä helposti ja mielekkäästi.
 
Arto Pesola on Liikuntafysiologi (LitM) ja väitöskirjatutkija Jyväskylän yliopistossa. Pesolan aiheena tutkimuksessa ovat istumisen terveyshaitat sekä terveyden edistäminen arkiaktiivisuuden avulla. Pesola toimii myös Trainer4You:ssa kouluttajana ja valmentajana.

Kommentit