Linnut lähellä (Roine Magnusson, Mats Ottosson, Åsa Ottosson)

Saatavuus: Loppu varastosta

26,90 €

Kuvaus

Lisätiedot

Arvostelu- ja myyntimenestys Ruotsissa

Rakkaudesta lintuihin! Linnut lähellä on kaunis ja kookas kirja yleisimmistä lähiympäristömme linnuista. Sen ainutlaatuisen muotokuvamaisista kuvista välittyvät jopa lintujen luonteenpiirteet.

Kirjassa esitellään kiinnostavasti perustietoutta ja kansanperinnettä linnuista. Lajikohtaisissa luvuissa kukin lintu esitellään tarkemmin ja niissä on myös tekijöiden omia tarinoita lintulajien erityisyydestä.

Lintujen ja ihmisten arkiset kohtaamiset ovat inspiroineet tekijöitä. Kuinka koemme ja havainnoimme lintuja lähellä: mustarastaan liverryksen toukokuisena iltana, talitintin naputuksen ikkunaruutuun ruokintaautomaatin tyhjennyttyä, punarinnan katseen pihlajassa tai lokkien valkoiset hahmot sinisellä taivaalla?

Kirjassa mukana on 30 yleistä lintulajia harakasta talitinttiin. Toivekirja kaikille linnuista kiinnostuneille ja upea lahjateos.

Kirjailija

Roine Magnusson

Roine Magnusson on valokuvaaja, joka etsii totutusta poikkeavia tapoja lähestyä kuvattaviaan. Hän valokuvasi lehmiä ja puita persoonina teoksissaan Kor – en kärlekshistoria (Årets pandabok -palkinto 2012) ja Till träden. Hän myös lensi Nils Holgerssonin jäljissä ultrakevyellä lentokoneella tehdessään kirjaa Den underbara resan (Årets pandabok 2007). Roine raahaa kernaasti kilokaupalla salamalaitteita luontoon saadakseen haluamansa kuvan. Hänet on valittu Ruotsin vuoden luontokuvaajaksi vuonna 2017.

Lue lisää

Mats Ottosson

Mats Ottosson on luontotoimittaja ja tietokirjailija. Hän on julkaissut yhdessä Åsa Ottossonin kanssa yli 20 kirjaa. Mats kirjoittaa joka vuosi tekstit Bonnier Faktan suosittuun Fågeldagbokiin. Hän on myös Ruotsin radion Naturmorgon-ohjelman juontaja.

Lue lisää

Åsa Ottosson

Åsa Ottosson on luontoa rakastava free lance -toimittaja, kirjailija ja luennoitsija. Hän on kirjoittanut yli 20 kirjaa Mats Ottossonin kanssa. Åsa ja Mats ovat tehneet yhdessä Roine Magnussonin kanssa useita kirjoja, edellä mainitun palkitun Kor – en kärlekshistorian lisäksi teokset Lugn av naturen, Till träden ja Stora Karlsö – bilder från ett paradis.

Lue lisää

Kommentit