Tarjous

Likainen Harri – 20 vuotta Erkon renkinä (Harri Nykänen)

Saatavuus: Varastossa

Normaalihinta: 19,90 €

Tarjoushinta 14,90 €

  • Ilmestymisvuosi : 09/2015
  • Kirjailija : Harri Nykänen
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 9789522911803
  • Sivuja : 318
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Harri Nykänen (s. 1953) työskenteli kaksikymmentä vuotta Helsingin Sanomien rikostoimittajana. Kirjassa Likainen Harri Nykänen kertoo työstään, joka oli parhaimmillaan kuin suoraan elokuvasta. Nykänen esittelee monien kohu-uutisten taustoja ja kuvaa suhteitaan rikollisiin ja poliiseihin. Hän kertoo avoimesti myös ”likaisista” tempuista, joita käytti saadakseen uutisensa julki.

Kirjaa varten Nykänen läpi valtavan määrän rikostoimittajana keräämäänsä aineistoa. Haastatteluja ja puhelinnauhoituksiakin oli satoja C-kasetillisia, joista parhaita paloja on purettu kirjaan. Niihin kuuluvat esimerkiksi Supon johtajan Seppo Tiitinen haastattelu, jossa Tiitinen syyttää Nykästä kiristyksestä, ja haastattelu, jossa Nykänen kertoo Kelan pääjohtajalle Jaakko Pajulalle tietävänsä, mitä todella tapahtui Hotelli Marskin kabinetissa joulukuussa 1977. Virallisen totuuden mukaan Pajulan ja ministeri Olavi J. Mattilan kimppuun kävi joukko rikollisia. Yhdellä nauhoista on Veikkauksen pääjohtajan Matti Ahteen soitto ahdistelemalleen naiselle. Nykäsen toimittajanura päättyi Matti Ahteen ahdistelujutun paljastamiseen. Ahde sai lähteä, mutta niin sai Nykänenkin.

Tämän kirjan lukeminen muuttaa lopullisesti käsityksesi mediasta.

"Nykänen on luomansa dekkarihahmo Raidin kaltainen kostaja." –Hilkka Ahde 

>> Katso HSTV:n Arka paikka -ohjelma. Harri Nykänen pohtii rikostoimittajan pelkokertoimia, tunnustaa mitä lööppiaddiktio tarkoittaa ja miltä potkut Helsingin Sanomista oikeasti tuntuivat. 

Katso haastattelu

Arvostelut

>> Kuuntele Yle Puheen haastattelu 8.10.2015

>> Lue Verkkouutisten juttu kirjasta

Lyhyitä anekdootinomaisia veijaritarinoita mahtuu kirjaan kymmenittäin. Välillä on kuin lukisi myymäläetsivän muistelmia." Helsingin Sanomat 30.9.2015

"Nykänen avaa kirjassaan useita kertoja, kuinka toimituksen johto yritti hänen mukaansa jarruttaa ja pehmentää paljastusjuttuja valtaapitävistä, joilla oli likeiset välit mm. päätoimittajiin." MTV Uutiset 29.9.2015

Kirjailija

Harri Nykänen

Harri Nykänen, s. 1953 Helsinki, on yksi Suomen tuotteliaimpia rikoskirjailijoita. Hän on kirjoittanut yli 30 kirjaa, joukossa myös joitakin rikosaiheisia tietokirjoja.

Tunnetuimpia Nykäsen luomia hahmoja ovat Raid, sympaattinen tappaja ja Ariel Kafka juutalainen rikoskomisario. Nykäsen kirjoja on käännetty useille valtakielille mm. englanniksi, saksaksi, italiaksi ja hepreaksi.

Nykänen toimi kirjailijatyönsä ohessa Helsingin Sanomien rikostoimittajana parikymmentä vuotta. Hänen toimittajanuransa päättyi eroon ns. Matti Ahteen ahdistelujutussa.

Nykänen on kertonut sekä toimittajan, että kirjailijan urastaan muistelmakirjassaan Likainen Harri. Nykänen on CrimeTimen perustajajäsen ja Pulitzer Oy:n toinen perustaja ja osakas.

Lue lisää

Kommentit

Voisit mahdollisesti olla kiinnostunut seuraavista tuotteista