Lemmikkilyhärit (Tuija Lehtinen)

Saatavuus: Loppu varastosta

9,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 01/2017
  • Kirjailija : Tuija Lehtinen
  • Kustantaja : Otava
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Lyhyitä mustan huumorin ryydittämiä kertomuksia ihmisen parhaista ystävistä. Mitä lemmikkimme oikeasti ajattelevat meistä? Miten ne toimivat saadakseen tahtonsa läpi?

Ei ole lemmikkiä karvoihin katsomista, ei sulkiin eikä suomuihinkaan. Jokaisen luontokappaleen sisimmässä asuu pieni paha. Tiukan paikan tullen se nostaa päätään, ja seuraukset voivat olla kohtalokkaat. Pidä siis huoli lemmikistäsi, helli ja hemmottele parhaasi mukaan!

Kirjailija

Tuija Lehtinen

Tuija Lehtinen (s. 1954) on syntyperäinen helsinkiläinen, mutta identiteetti on muokkautunut niin kouluaikojen Kuopiossa kuin opiskellessa Oulussa. Espoolainen hän on ollut jo neljännesvuosisadan.

Lehtinen sai luonnontieteen kandidaatin paperit Oulusta, mutta opintoja vastaavalla alalla hän ei ole toiminut koskaan. Lehtinen ajautui oululaisen lukemistolehtitalon avustajaksi ja koki kirjoittamisen omaksi alakseen. Esikoisromaani julkaistiin vuonna 1984. Lehtinen kirjoittaa sekä aikuisille että nuorille. Kertojan ääni on optimistinen, hän kuvaa nykytodellisuutta rennosti ja humoristisesti, mustaa huumoria unohtamatta. Lehtinen on kirjoittanut yhteensä reippaasti yli sata kirjaa, joista nuortenkirjoja on käännetty useille eri kielille. Niitä on myös palkittu nuortenkirjallisuuden valtionpalkinnolla sekä Plättä-, Topelius-, Laivakello- että Tirlittan-palkinnoilla.

Uusin aihepiiri on dekkari. Päähenkilö ex-poliisi Erja Repo on Lehtisen omaa ikäluokkaa, ja hänestä on ollut mahtava hypätä Erjan nahkoihin. Olla oma itse tavallaan, ei teini-ikäinen tyttö tai poika eikä rakkaussuhteita pohdiskeleva kolmekymppinen nainen. Erja on ehkä vähän töksähtelevä, mutta harmaiden aivosolujen toimivuutta ei kukaan voi kiistää. Erja ei etsi ongelmia, niitä vain lykätään ratkaistavaksi, ja näillä näkymin tekemistä riittää jatkossakin. Erjaan kannattaa tutustua!

CrimeTimellä julkaistut kirjat: Väärä vainaja (2016), Viesti menneisyydestä (ilmestyy syksyllä 2017)
Lue lisää

Kommentit