Lauantaiesseet (Antti Arnkil)

Saatavuus: Varastossa

9,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 01/2014
  • Kirjailija : Antti Arnkil
  • Kustantaja : Siltala
  • ISBN : 9789522342188
  • Sivuja : 175
  • Sidosasu : Nidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Paavo Rintalasta Foo Fightersiin, Lars von Trieristä nykyrunouteen. Antti Arnkilin esikoiskokoelma tarjoaa näkemyksellisiä ja viihdyttäviä esseitä, joissa liikutaan kirjallisuuden, elokuvan ja popmusiikin maailmoissa. Arnkilin kirjoittamista kannattaa leikkivä, laveasti maailmaa tarkasteleva uteliaisuus. Hänen esseissään filosofiseen kirkkauteen lomittuu omalaatuinen huumori.

Otteita arvosteluista:

"Helsinkiläisen kustannustoimittajan Antti Arnkilin esikoisteos Lauantaiesseet osoittaa, että kirjoittaja on laajasti sivistynyt, lukenut ja lahjakas ajattelija. Arnkilin (s.1975) kirjoitukset kirjallisuudesta, elokuvista ja musiikista ovat yhdistelmä analyyttistä kritiikkiä, ilmiöiden esittelyä ja eläytymistä."

– Risto Löf, Savon Sanomat

"Yksilön kokemus ja ihmisten välinen yhteys, siinä Lauantaiesseiden toistuvat peruskysymykset taiteelle. Ne ovat myös Antti Arnkilin esteettisten elämysten perihumanistisia lähtökohtia. Vanhanaikaista tai ei, peittelemätön kiintymys ihmisten asiaan ei jätä kylmäksi. Lämpöä lisää vielä sekin, että näissä esseissä luetaan vaihteeksi suomalaista kirjallisuutta."

– Mervi Kantokorpi, Helsingin Sanomat

"Hitaamman kulttuuriesseen komea päivitys. (--) Yksi tämän vuoden vaikuttavimmista kotimaisista lukukokemuksista." - Jaakko Mikkola, Turun Sanomat

"Kaunis kirja ja painavaa tekstiä."

– Juha Pikkarainen, Yle Uutiset

"Pitkille analyyseille on yhä enemmän tarvetta yhden palstan kulttuurikritiikin maailmassa. Parhaimmillaanhan taideteosta käsittelevä kirjoitus voi nousta alkuteoksen ohi."

– Kalervo Hatka-Janne, Käkriäinen-lehti

"Niiden (Arnkilin esseiden) maailmassa on hyvä olla."

– Taika Martikainen, Kiiltomato.net

"Hän on samanaikaisesti pehmeä ja terävä, ja teksti on sujuvasanaista ja – saako näin edes sanoa kuulostamatta hupsulta – onnellista."

– Hanna Pudas, Kirjainten virrassa -blogi

"Lopetin (kirjan lukemisen) klo 1 yöllä, ja oli kuin olisin juonut lasillisen kylmää granaattiomenamehua, uinut vuoristojärvessä, seissyt ison meren rannalla tähtien säihkeessä; olin täydellisen piristynyt, iloinen – ja auttamattoman hereillä!"

– Donna mobilen kirjat -blogi

"Kaikki kirjan esseet olivat kiinnostavia, myös ne joiden aiheista en etukäteen tiennyt mitään."

– Luetut, lukemattomat -blogi

Arnkilin tyyli on rakentava ja ymmärtävä, ei vihalla tai kitkeryydellä ponnisteltu. Se onnistuu välttämään vastakohtaisuuksiin tai minä tiedän paremmin -asenteeseen perustuvan, kulttuurikirjoitteluun toisinaan sisältyvän hierarkian.”

– Siru Kainulainen, Sanelma-vuosikirja 2014

Arnkilin esikoisteos on kuin pitkä, kirkas lauantai-iltapäivä. Olo on levollinen, mutta virkeä, mielentila juuri oikea taiteelle ja älyllisille pohdinnoille.”

– Helena Kulmala, Nuori Voima

Kirjailija

Antti Arnkil

Kommentit