Kyynelten kallio – Kertomuksia seksistä ja väkivallasta (Teemu Keskisarja)

Saatavuus: Loppu varastosta

9,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 01/2017
  • Kirjailija : Teemu Keskisarja
  • Kustantaja : Siltala
  • ISBN : 9789522344946
  • Sivuja : 396
  • Sidosasu : Nidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Pappilanrengit Heikki Mikonpoika ja Heikki Heikinpoika ovat Suomen ensimmäiset nimeltä tunnetut homot. Heidät poltettiin roviolla Taivassalon pitäjässä kyynelten kallioksi sanotulla mestauspaikalla vuonna 1665.

Kuudessa itsenäisessä kertomuksessa Teemu Keskisarja tutkailee Suomen historiaa ajattomien ihmiskohtaloiden kautta.

Nykyaika luulee keksineensä sukupuolisuuden sateenkaaren, koulu- ja työpaikkakiusaamisen tai monikulttuurisuuden, mutta mikään ei ole uutta auringon eikä edes Pohjantähden alla. Hyvässä ja pahassa oli suomalainen valmis jo menneisyyden maalaiskylässä, siellä mistä jokseenkin kaikki ajatustottumuksemme juontuvat trendihömpötyksistä riippumatta. Kyynelten kallio ei teoretisoi eikä sovita uusia vaatteita asioille, jotka ovat perusolemukseltaan alastomia. Seksin ja väkivallan tarinoista raottuu räppänä arkielämän historiaan. Päähenkilöt ovat tavallisia ihmisiä, jotka kulkeutuvat epätavallisiin tilanteisiin. Korkeakulttuurin salongit on koluttu jo tuhannesti - nyt on kysymys Junttilan talon pihamaasta ja siitä minne johtivat paljaiden jalkojen jäljet lumessa aamulla 17. helmikuuta 1756.

Filosofian tohtori, dosentti Teemu Keskisarjalla (s. 1971) on lukijaystävällinen, rento ja vauhdikas kirjoitustyyli.
– Yleistajuisen vastakohta ei ole tieteellinen vaan yleistajuton, hän sanoo.
– Joskus "tieteellinen" kieli sovittaa uusia vaatteita asioille, jotka ovat pohjimmiltaan alastomia. Lumppupaperilla lukee, että Antti löi Pekkaa ja Matti makasi Annan kanssa. Siinä kaikki ja se on paljon.
Viime syksynä julkaistu Keskisarjan kirja Vihreän kullan kirous – G.A. Serlachiuksen elämä ja afäärit valittiin Vuoden 2010 historiateokseksi. Ennen sitä Keskisarja on kirjoittanut muun muassa teokset Suomen ainoa sarjamurhaaja (Atena 2008) sekä Vääpeli T:n tapaus ja muita kertomuksia suomalaisesta terrorista (Atena 2010).

Arvosteluja:

"Kyynelten kallio antaa perustellun kuvan puhdasoppisuuden ajan ruotsalais-suomalaisen yhteiskunnan ankarasta seksuaalikontrollista ja Jumalan vihan uhasta, joka suorastaan pakotti ihmiset vahtimaan toisiaan."

– Petri Karonen, Helsingin Sanomat

Kirjailija

Teemu Keskisarja

Kommentit