Kylmän sodan toinen erä (Markku Salomaa)

Saatavuus: Loppu varastosta

24,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 11/2015
  • Kirjailija : Markku Salomaa
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 9789522911766
  • Sivuja : 450
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

"Kylmä sota ei päättynyt Neuvostoliiton hajoamiseen. Vladimir Putinin aloittama toinen erä on käynnissä."

Ukrainan kriisistä ja sitä edeltäneestä Georgian konfliktista alkaen on käynyt selväksi, että kylmä sota ei päättynytkään 25 vuotta sitten. Silloin oli käyty vasta ensimmäinen erä. Salomaa osoittaa kirjassaan, että kylmä sota ei ollut erillinen episodi kansainvälisessä politiikassa, vaan konfliktilla on pitkä tausta ja se jatkuu edelleen.

Kylmän sodan asetelmat saivat alkunsa jo maailmansotien välisenä aikana. Toisen maailmansodan aikana Yhdysvallat antoi mittavaa sotilasapua Neuvostoliitolle. Rauhan tultua nämä aseet suunnattiin länteen: alkoi kylmä sota.

Kirja esittää, kuinka Vladimir Putin on palannut voimapolitiikalla ajettuun geopolitiikkaan. Runsain faktoin perusteltu analyysi osoittaa, että käynnissä on Venäjän historian suurin varusteluohjelma, ja maa on myös alentanut ydinaseiden käyttökynnystään. Putin ei hyväksy lännen voittoa kylmässä sodassa, ja hän pitää Neuvostoliiton romahdusta historian suurimpana virheenä, eikä Venäjä enää luota YK:n ja ETYJ:n välitykseen. Kaikkialla rajoilla – myös Suomen läheisyydessä – pidetyt suuret sotaharjoitukset kertovat siitä, että Venäjä tavoittelee paluuta Neuvostoliiton suuruuteen.

Kylmän sodan toisen erän aloitti Putin. Mikäli hän saa vielä neljännen kauden, loppuerä nähdään joskus vuosina 2018–2024.

"Sotilaallisen kriisin uhatessa Itämeren alueella, Venäjä voisi yrittää saada suuria alueita Suomen ydinosista. Valtiotieteen tohtori, sotahistorian dosentti Markku Salomaa käsittelee asiaa uudessa kirjassaan Kylmän sodan toinen erä (Docendo). Salomaan mukaan Venäjän heinäkuussa hyväksytty laivastodoktriini on huolestuttava Suomen kannalta." Iltasanomat 8.12.2015

VTT Markku Salomaa on Euroopan sotahistorian dosentti, jolta on aikaisemmin julkaistu muun muassa teokset Puhutaan Natosta ja Erikoisjoukot iskevät ensimmäisenä.

Arvostelut

"Merkkejä kylmän sodan asetelmien paluusta on ollut nähtävissä vuosituhannen alusta lähtien, Salomaa arvioi Yle Radio 1:n Ykkösaamun haastattelussa." Yle Uutiset
>> Kuuntele Yle Radio 1:n haastattelu (podcast)

"Sotilaallisen kriisin uhatessa Itämeren alueella, Venäjä voisi yrittää saada suuria alueita Suomen ydinosista. Valtiotieteen tohtori, sotahistorian dosentti Markku Salomaa käsittelee asiaa uudessa kirjassaan Kylmän sodan toinen erä (Docendo)" Iltasanomat 8.12.2015

"Uutuuskirjan mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin allekirjoitti uuden meridoktriinin reilut neljä kuukautta sitten. Doktriinissa hyväksytään Suomen rannikon valloittaminen konfliktitilanteessa." Iltalehti 9.12.2015

Kirjailija

Markku Salomaa

Euroopan sotahistorian dosentti (VTT), tietokirjailija ja historioitsija Markku Salomaa on toiminut tutkijana mm. Suomen Akatemiassa.

Lue lisää

Kommentit

Voisit mahdollisesti olla kiinnostunut seuraavista tuotteista

Puhutaan Natosta (Markku Salomaa)

Puhutaan Natosta (Markku Salomaa)

Normaalihinta: 19,90 €

Tarjoushinta 14,90 €

Rauhan utopia (Gustav Hägglund)

Rauhan utopia (Gustav Hägglund)

Normaalihinta: 22,90 €

Tarjoushinta 9,90 €

Erikoisjoukot iskevät ensimmäisinä (Markku Salomaa)

Erikoisjoukot iskevät ensimmäisinä (Markku Salomaa)

Normaalihinta: 24,90 €

Tarjoushinta 14,90 €