Kuvaa kännykällä ja tabletilla (Mikko Pylkkö)

Saatavuus: Loppu varastosta

4,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 05/2015
  • Kirjailija : Mikko Pylkkö
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 9789522911216
  • Sivuja : 96
  • Sidosasu : Nidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Kännykkä- ja tablettikamerat kehittyvät huimaa vauhtia ja ovat korvaamassa perinteiset pokkarit. Niiden avulla kuvat on helppo jakaa verkkoon, ja niihin on myös saatavana lukuisia tasokkaita kuvausohjelmia. Mobiilikuvaukseen pätevät samat valokuvauksen lainalaisuudet kuin tavallisilla digikameroilla kuvaamiseenkin, mutta automatiikka tekee mobiilikuvauksesta vaivatonta. Mobiililaitteilla kuvaaminen on ennen kaikkea nopeaa ja helppoa mutta myös luovaa.

Kirja lähestyy kännykkä- ja tablettikuvaamista nimenomaan kuvaamisen näkökulmasta. Tekniikkaa ja lisävarusteita käsitellään yleisellä tasolla. Kirja soveltuu kaikille mobiilialustoille, joista suosituimmille (iOS, Android ja Windows Phone) on lisäohjelma- ja käyttövinkkejä. Upeissa käytännön esimerkeissä annetaan ideoita niin kuvausaiheisiin, sommitteluun, valaisuun kuin myös kuvien jälkikäsittelyyn puhelimella sekä tietokoneella. Lisäksi tutustutaan kuvien jakamiseen sosiaalisessa mediassa sekä kuvien teettämiseen paperille, tauluksi tai kirjaksi.

Kirja sopii niin aloittelevalle valokuvaajalle kuin jo pidemmälle ehtineelle harrastajallekin.

Arvostelut

"Mikko Pylkkö avaa mobiilikuvaamista helppotajuisesti mm. kertomalla hyvästä kuvausasennosta ja antamalla vinkkejä usein eteen tulevaan tilanne- ja hämäräkuvaukseen." Kamera-lehti 6-7/2015, Minna Jerrman

Kirjailija

Mikko Pylkkö

Mikko Pylkkö on tamperelainen vapaa valo­kuvaaja ja valmistuva insinööri. Valokuvauksen saralta hänet tunnetaan parhaiten vauhdikkaista konserttikuvistaan sekä tunnelmallisista potreteistaan. Mikko käyttää paljon mobiili­laitteita myös päivittäisessä kuvaamisessaan.

Lue lisää

Lisämateriaali

Kommentit