Kuollut jättää jäljen (Tuija Lehtinen)

Saatavuus: Varastossa

24,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 08/2018
  • Kirjailija : Tuija Lehtinen
  • Kustantaja : CrimeTime
  • ISBN : 9789522894786
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Varhaiseläkkeelle jäänyt ylikonstaapeli Erja Repo ei pääse rikoksista eroon. Nyt hän saa selvitettäväkseen jutun, jota tutki poliisina seitsemäntoista vuotta sitten. Tuolloin metallikonepajan Patruunaksi kutsuttu omistaja Sakari Suonperä ammuttiin kuoliaaksi työhuoneensa ikkunan ääreen.

Vahvin epäilty oli Suonperän vävy Lari Kunnas, joka kuitenkin kuoli auto-onnettomuudessa paetessaan poliisia. Syyllisyyttä Suonperän murhaan ei saatu todistettua, vaikka aihetodisteet puhuivat vahvasti sen puolesta.

Seitsemäntoista vuotta myöhemmin poliisi löytää oudon kuolemantapauksen yhteydessä sormenjäljen, joka viittaa vahvasti Lari Kunnakseen. Erjaa pyydetään epävirallisesti kaivelemaan menneitä. Kuoliko Lari Kunnas onnettomuudessa? Vai onko hän sittenkin elellyt kaikki nämä vuodet leveästi kavaltamillaan rahoilla?

Vaikka Erja Repo ei ilahdu toimeksiannosta, hänen on pakko myöntää itselleen, että Suonperän ratkaisematon kuolemantapaus vaivasi häntä vuosia ja kävi kunnian päälle. Nyt kun kuollut näyttää heränneen eloon, alkaa kissa ja hiiri -leikki miehen kanssa, joka ei kaihda keinoja pysyäkseen kuolleena.

Tuija Lehtinen on Suomen tuotteliaimpia ja luetuimpia kirjailijoita. Viime vuonna Pro Finlandialla palkittu kirjailija tunnetaan erityisesti viihderomaaneistaan ja nuortenkirjoistaan. Kuollut jättää jäljen on Lehtisen kolmas jännitysromaani. Se kuuluu Erja Revon tutkimuksia -sarjaan, jossa aiemmin ovat ilmestyneet Väärä vainaja (2016) ja Viesti menneisyydestä (2017).

Kirjailija

Tuija Lehtinen

Tuija Lehtinen (s. 1954) on syntyperäinen helsinkiläinen, mutta identiteetti on muokkautunut niin kouluaikojen Kuopiossa kuin opiskellessa Oulussa. Espoolainen hän on ollut jo neljännesvuosisadan.

Lehtinen sai luonnontieteen kandidaatin paperit Oulusta, mutta opintoja vastaavalla alalla hän ei ole toiminut koskaan. Lehtinen ajautui oululaisen lukemistolehtitalon avustajaksi ja koki kirjoittamisen omaksi alakseen. Esikoisromaani julkaistiin vuonna 1984. Lehtinen kirjoittaa sekä aikuisille että nuorille. Kertojan ääni on optimistinen, hän kuvaa nykytodellisuutta rennosti ja humoristisesti, mustaa huumoria unohtamatta. Lehtinen on kirjoittanut yhteensä reippaasti yli sata kirjaa, joista nuortenkirjoja on käännetty useille eri kielille. Niitä on myös palkittu nuortenkirjallisuuden valtionpalkinnolla sekä Plättä-, Topelius-, Laivakello- että Tirlittan-palkinnoilla.

Uusin aihepiiri on dekkari. Päähenkilö ex-poliisi Erja Repo on Lehtisen omaa ikäluokkaa, ja hänestä on ollut mahtava hypätä Erjan nahkoihin. Olla oma itse tavallaan, ei teini-ikäinen tyttö tai poika eikä rakkaussuhteita pohdiskeleva kolmekymppinen nainen. Erja on ehkä vähän töksähtelevä, mutta harmaiden aivosolujen toimivuutta ei kukaan voi kiistää. Erja ei etsi ongelmia, niitä vain lykätään ratkaistavaksi, ja näillä näkymin tekemistä riittää jatkossakin. Erjaan kannattaa tutustua!

CrimeTimellä julkaistut kirjat: Väärä vainaja (2016), Viesti menneisyydestä (ilmestyy syksyllä 2017)
Lue lisää

Kommentit