Tarjous

Kuka oikein tietää - Kun mielipide haastoi tieteen (Tiina Sarja)

Saatavuus: Varastossa

Normaalihinta: 28,90 €

Tarjoushinta 19,90 €

  • Ilmestymisvuosi : 09/2016
  • Kirjailija : Tiina Sarja
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 9789522912640
  • Sivuja : 220
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

"Ihmiset kaipaavat näyttöä mielipiteidensä tueksi, ja tiede tarjoaa sitä. Sekä kiistoihin että tiedejournalismin tilaan on nyt kaksi mainiota selviytymisopasta. Tietokirjailija Tiina Sarja käsittelee kattavasti tiedon ja tuntuman taistelukenttää kirjassaan Kuka oikein tietää – kun mielipide haastoi tieteen." Helsingin Sanomat 27.12.2016

Onko ilmastonmuutos ihmisen aiheuttama? Kumpi on terveellisempää, margariini vai voi? Pilaako raha tutkimuksen, vai miksi saamme päinvastaisia tutkimustuloksia samasta asiasta?

Kun tieteilijä jaarittelee todennäköisyyksistä ja epävarmuuksista televisiossa, karismaattinen kokemusasiantuntija ottaa tilan ja kertoo, kuinka asiat ovat. Netissä oikeaa ja väärää tietoa on hankala erottaa, eikä kansallisiin auktoriteetteihin enää uskota. Tavallisen ihmisen valtaa hämmennys, kuka oikein tietää.

Ristiriitaiset tiedejutut ovat arkipäivää mediassa. Moni menettää uskonsa tieteen kykyyn tuottaa luotettavaa tietoa luettuaan vuodesta toiseen tieteen haparoivasta totuuden etsimisestä. Erimieliset tutkimukset ovat kuitenkin tieteen luotettavuuden ydin ja sitä eteenpäin vievä voima. Tämä kirja kertoo, miksi.

Kuka oikein tietää valottaa tieteellisen tiedon syntyprosessia ja tiedon muuttumista laboratoriosta päivälehden tiedesivuille ja edelleen sosiaaliseen mediaan. Kirja tutkii, mitä eroa on tieteellisellä kiistalla ja median luomalla valekiistalla. Teos pohtii myös, miksi mielipide tai henkilökohtainen kokemus ei ole yhtä painava kuin tieteellinen tieto.

Tiina Sarja on vapaa kirjoittaja, joka työskentelee tekniikan alalla. Hän on koulutukseltaan tekniikan tohtori ja tiedeviestinnän maisteri.

Arvostelut

"Nyt ollaan asian ytimessä. Tällaista kirjaa on kaivattu, sillä tiede on yhä keskeisempi osa yhteiskuntaa, mutta silti sen merkitystä ei tunnuta aina ymmärrettävän valtiovallan tasollakaan.. Tanakkaa tavaraa, mutta sujuvasti kirjoitettuna, konkreettisin ja kiitettävin esimerkein höystettyä sekä monin paikoin raikkaan kärjistävää." Tieteessä tapahtuu 5/2016, Markus Hotakainen

Kirjailija

Tiina Sarja

Tiina Sarja on vapaa kirjoittaja, joka työskentelee tekniikan alalla. Hän on koulutukseltaan tekniikan tohtori ja tiedeviestinnän maisteri.

Lue lisää

Kommentit

Voisit mahdollisesti olla kiinnostunut seuraavista tuotteista

Suomen idea (Jarno Limnéll toim.)

Suomen idea (Jarno Limnéll toim.)

Normaalihinta: 30,90 €

Tarjoushinta 19,90 €