Kuikka -alkulintu

Saatavuus: Loppu varastosta

9,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 03/2012
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 9789525912234
  • Sivuja : 176
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Pohjoisen taigavyöhykkeen uljaasta alkulinnusta, kuikasta, on nyt ensimmäistä kertaa Suomessa tehty oma upea kirjansa.

Taidokkaat, toiminnalliset lähikuvat esittävät tapahtumia, joita harva on päässyt näkemään. Graafisen pelkistetyt, lyyrisen kauniit kuvat kuikasta omassa järvimaisemassaan esittelevät upeasti yhden linnustomme hienoimmista ja kiehtovimmista edustajista. Vangitsevat kuvat ovat täynnä tunteita, mielikuvia, estetiikkaa ja mystiikkaa.

Leivon rikas teksti kuvailee elävästi, millainen lintu kätkeytyy mustavalkean höyhenpeitteen alle. Mitkä ominaisuudet tekevät kuikasta vertaansa vailla olevan mestarikalastajan, missä kuikat talvehtivat ja mitä tiedetään niiden muuttomatkoista. Leivo kertoo myös mitä tapahtui eräälle kuikkapariskunnalle sen saavuttua jälleen kerran jatkamaan sukua pienelle eteläsuomalaiselle metsäjärvelle. Autenttiset, maastossa kirjoitetut päiväkirjat tuovat kuikkaperheen ilot ja surut aivan lukijan ulottuville.

Mauri Leivo on porvoolainen valokuvaaja, kirjoittaja ja biologi. Hän on liikkunut, valokuvannut, opastanut ja tehnyt luontoselvityksiä Nuuksiossa 25 vuoden ajan. Häneltä on ilmestynyt aikaisemmin viisi valokuvateosta. Hänen kuviinsa voi tutustua osoitteessa www.maurileivo.fi.

Useista luontoaiheisista valokuvakirjoistaan tunnettu Mauri Leivo on tehnyt ensimmäisen suomalaisen kirjan suosituimmaksi mökkilinnuksi äänestetystä kuikasta ja perehtynyt aiheeseen perinpohjin. Kuikan sielunlinnukseen ilmoittava Leivo käy leppeästi läpi linnun vuodenkierron eri vaiheita. Kuikan elintavat tulevat kuin huomaamatta tutuksi, ja uusimpaan tutkimustietoon viitataan perustellusti. Kirjan kuvitus edustaa kuikkakuvauksen huippua. - Keskisuomalainen 6.5.2012

 

Lisämateriaali

Kommentit